Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Veliča duša moja Gospodina… Duh Sveti na djelu u mom životu

Oreste Pesare

7.96 

Na zalihi

Naručite i osvojite 80 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Svjedočanstvo Orestea Pesarea, dugogodišnjeg direktora ICCRS-a

Knjiga Veliča duša moja Gospodina … Duh Sveti na djelu u mom životu svjedočanstvo je Orestea Pesarea, dugogodišnjeg direktora Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove (ICCRS), poznatog propovjednika i misionara.

Njegov put s Bogom započeo je u zatvorskoj ćeliji, kada je, s 24 godine, uhićen s drogom u džepu.

Oreste Pesare rođen je 1960. godine u Foggiji u Italiji. Oženio se Nunzijom 1988. te imaju troje djece: Giovannija, Serenu i Andreu.

Iz predgovora Veliča duša moja Gospodina … Duh Sveti na djelu u mom životu

U predgovoru knjizi kardinal Paul Josef Cordes među ostalim, napisao je sljedeće:

„Oresteov snažan susret s Bogom polako se razvija u blizak odnos između Oca koji ljubi i sina koji sve više uči otvoriti svoje srce Božjoj milosti. On postaje svjesniji toga da ne želi ‘iskoristiti’ Boga za vlastite potrebe, nego želi da Bog njega ‘koristi’ u svoju svrhu. Postaje raspoloživ za služenje duhovnim i materijalnim potrebama drugih, gdje god oni bili. Ovdje nam se očituje čudesna razmjena: ako se vi brinete o Kraljevstvu Božjem, onda će se On, Gospodin, pobrinuti za vas i vaš život na vrlo konkretan način prema pouzdanim riječima samog Isusa: „Nemojte dakle zabrinuto govoriti: `Što ćemo jesti?` ili: `Što ćemo piti?` ili: `U što ćemo se obući?` Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. (Matej 6, 31-33)“

Još neki osvrti na knjigu Veliča duša moja Gospodina… Duh Sveti na djelu u mom životu

„Ova knjiga nije samo osobna priča o životu jednog čovjeka. Štoviše, ona je uvid i poziv svima nama da dublje uronimo u život ispunjen i vođen Duhom. Oreste na iskren i dirljiv način dijeli dio onoga što ga je Gospodin naučio na njegovu hodočašću vjere. Ovo je priča o tome kako je Božjim milosrđem doveden do osobnog susreta s Isusom i u naručje nebeskog Oca. Zatim je, učeći se pouzdanju u Božju providnost, postupno doveden u misionarski način života zajedno sa svojom suprugom Nunzijom.

Radost mi je i čast što sam mogla sudjelovati u nekim aspektima Oresteove misije kroz naš rad za ICCRS. Toplo preporučujem ovo ohrabrujuće svjedočanstvo puno nade. Ono sadrži vrijedne uvide i pouke Duha koje će pomoći svima onima koji žele postati zreli učenici i misionari.“

Michelle Moran, bivša predsjednica ICCRS-a

„Zaista sam uživao čitati Oresteovo svjedočanstvo preko kojeg me Duh Sveti blagoslovio, jer njegove su me riječi nadahnule i podsjetile na mnoge prilike na mome vlastitom duhovnom putu! Preporučujem ovu knjigu svima – to je fascinantno svjedočanstvo Oresteova putovanja s Gospodinom… uzbudljivog i divnog putovanja – neka još dugo bude na blagoslov svima nama koji ga poznajemo i ljubimo. Hvala ti, Oreste, što si ga napisao!“

Charles Whitehead, bivši predsjednik ICCRS-a

Riječ autora

Ne znam što mi je Gospodin pripremio za sutra. Znam samo da me Isusova ljubav zarobila i da želim ostati s Njim. Znam samo da danas silno želim zapjevati svoj „Veliča“, baš kao što je to učinila Marija, majka Isusova, zbog silnih djela koje je Gospodin učinio u mom životu. On me preobražava od nevjernika u vjernika dugim mučeništvom koje traje do današnjeg dana.

Moje služenje Crkvi i Katoličkoj karizmatskoj obnovi širom svijeta samo je posljedica iskustva milosrđa koje mi je iskazano svih ovih godina i o tome ne mogu šutjeti.

Bog je živ i dobio sam milost primiti Ga u svoj dom. Moja životna molitva i nada jest da Ga upoznate i vi koji ste pročitali ove stranice, kao i svaki muškarac i žena koje ću sresti.

Oreste Pesare

Dodatne informacije

Težina 138 g
Dimenzije 14.4 × 21.6 cm
ISBN

978-953-367-000-3

Prijevod

Marko Šteko

Godina izdavanja

2020.

Broj stranica

95

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…