Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Cijene

Cijene su izražene u eurima (EUR, €), s uključenim PDV-om te informativnom cijenom u hrvatskim kunama (HRK, KN).

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u eurima (EUR,€). Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz Vaše lokalne valute u euro prema važećoj tečajnoj listi. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.

Plaćanje

U našoj web trgovini možete plaćati uplatom na račun, virmanskim plaćanjem, kreditnim karticama te pouzećem.

 • Uplata na račun/Virmansko plaćanje (opća uplatnica, uplata u banci, pošti, FINA-i, internet bankarstvo).
  Odabirom navedenog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (e-mailom), a Figulus će mu nakon evidencije uplate poslati pošiljku i R1 račun.

Plaćanje vršite najkasnije u roku do 5 radnih dana od datuma narudžbe na žiro račun koji će Vam biti poslan e-mailom nakon potvrde narudžbe. Nakon proteka tog roka, narudžba postaje neobvezujuća te se briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom.

 • Pouzećem (samo za dostavu na području Hrvatske) – vrijednost pošiljke plaćate gotovinom ili karticom dostavljaču prilikom preuzimanja paketa.

Ako kupac odluči platiti pouzećem, a zatim naručeno odbije preuzeti, Figulus ima pravo tražiti od kupca/naručitelja nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

 • Kreditne kartice (MasterCard®, Visa, Diners)
  Plaćanje kreditnim karticama MasterCard, Visa i Diners putem T-Com Pay Way Autorizacija se vrši online putem sigurnosne veze na T-Com Pay Way sučelju.

Plaćanje narudžbi iz inozemstva, odnosno narudžbi koje dostavljamo u inozemstvo, moguće je samo kreditnom karticom ili uplatom na naš račun.

Upute za kartično plaćanje

Kontrolni broj (CVV) je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe.

Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Prilikom plaćanja MasterCard ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

Lokacija CVV broja na kartici

Vaše podatke je potrebno upisati točno kao što su otisnuti na kartici osim što se umjesto hrvatskih dijakritičkih znakova ČĆŽŠĐ koriste CCZSD.

Izjava o sigurnosti

MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa

Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com interneta i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem vatrozida (firewalla).

Pay Way sustav ograničava svim sudionicima pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje dok trgovac vidi samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu!

Verified by Visa | Mastercard SecureCode | Diners E-card

Isporuka

Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro-računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatske pošte i do dva radna dana nakon uplate.

Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da Vam pošiljka stigne što prije, molimo Vas pravilno popunite virman ili opću uplatnicu, a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12 sati.

Za sve uplate koje su primljene prije 12 sati i vidljive su na našem računu, Figulus nastoji poslati robu isti ili sljedeći radni dan, a dostavna služba dostavlja pakete na području Hrvatske unutar 2 do 3 radna dana, izuzev pojedinih otoka.

Za sve uplate primljene poslije 12 sati, isporuka kreće najranije sljedeći radni dan. Dostavu knjiga u Hrvatskoj vrši kurirska služba GLS.

Ako zbog greške cijena objavljena u web-shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Figulus zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

Nakon što dobijemo potvrdu o uplati sredstava, robu šaljemo na kućnu adresu koja je navedena u narudžbi.

Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju robe ne pošaljete pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena.

Figulus se obvezuje u cijelosti poštovati Zakon o zaštiti potrošača, a za ovu trgovinu vrijede odredbe članka 3, glave 1 i posebno glave 7 vezano za Ugovor na daljinu.

Dostava i preuzimanje

Za dostavu koristimo usluge kurirske kuće GLS Croatia. Naručenu robu šaljemo svaki dan, tako da je paket kod Vas u roku 2 do 3 radna dana. Isporuka je sljedeći radni dan za narudžbe primljene radnim danom do 12 sati, osim kod dostave na otoke, za što postoji poseban raspored.

Dostava se vrši u slijedećim koracima:

 • Obavještavanje primatelja paketa o dostavi putem e-maila ili sms-a.
 • Putem linka dobivenog u e-mail ili sms obavijesti, primateljima je na raspolaganju širok izbor opcija za dostavu paketa, čak i prije prvog pokušaja isporuke.
 • Druga obavijest o dostavi na dan dostave, sa 3-satnim vremenskim intervalom očekivanog vremena dostave.
 • Tri pokušaja dostave paketa.

Kupcu su dostupne dodatne opcije dostave prije samog slanja pošiljke ili nakon prvog neuspjelog pokušaja dostave:

 • Dostava na istu adresu, ali na određeni datum.
 • Dostava na drugu adresu.
 • Dostava i odlaganje paketa na određenom mjestu bez dokaza o isporuci (POD).
 • Osobno preuzimanje u GLS područnom skladištu (depo-u).
 • Isporuka u GLS paketomat (pri preuzimanju moguće je samo plaćanje karticama).
 • Odbijanje preuzimanja paketa.

Dostava u Hrvatskoj je besplatna za sve narudžbe iznad 15 € (113,02 kn).

Dostava za narudžbe u vrijednosti manjoj od 15 € iznosi 3,32 € (25 kn) za plaćanje karticama/Internet bankarstvom, a 4 € (30 kn) za plaćanje pouzećem.

Ukoliko nakon dostave naručene robe iz bilo kojeg razloga ne želite ili ne možete preuzeti paket, dužni ste preuzeti na sebe troškove dostavne službe i povrata paketa.

Inozemstvo

Cjenik poštarine za inozemstvo:

Europska unija

Do 1 kg – 9,95 € (75,00 kn)

1-2 kg – 11,95 € (90,00 kn)

2-5 kg – 14,60 € (110,00 kn)

5-10 kg – 19,91 € (150,00 kn)

Ostalo

Do 1 kg – 19,91 € (144,00 kn)

1-2 kg – 24,95 € (188,00 kn)

2-5 kg – 34,51 € (260,00 kn)

5-10 kg – 41,14 € (310,00 kn).