Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Magdalena Gornik

Martina Kraljič

9.29 

Na zalihi

Naručite i osvojite 93 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Slovenska mističarka

Magdalena Gornik autorice Martine Kraljič biografija je slovenske mističarke koja je proglašena službenicom Božjom.

Magdalena je primila prvu objavu Majke Božje s 12 godina, s kojom je započela njezina potpuna posvećenost Gospodinu. Njezin je život protkan lokucijama, ekstazama, vizijama, fenomenom levitacije i mnogim drugim čudesima. Magdalena Gornik je svoju okrjepu crpila u Kristu, a preminula je u dobi od 60 godina.

Životopis slovenske mističarke

Iz Predgovora hrvatskom izdanju

Magdalena Gornik! Ime koje će, zahvaljujući ovoj knjizi, konačno postati poznatije – i više zazivano – i kod nas, njezinih ovozemnih susjeda. Naime, ova je sveta, divna Isusova duša bila Slovenka, a danas je znak svim narodima i svakoj duši koja, pročitavši njezin životopis, nezaustavljivo poželi istovremeno i zadobiti njezin zagovor kod Gospodina te primiti iste milosti zaljubljenosti i prisnosti s Raspetim.

Magdalena Gornik ima mnoge sličnosti s karizmama i poslanjem života svetaca poput Gemme Galgani ili Padra Pija. Nosila je Kristove rane, imala mnoga viđenja, prorokovala i opominjala, istovremeno boravila na više mjesta, komunicirala sa svecima i anđelima, s dušama u čistilištu, iako skromna i neuka poznavala je tajne Božje… No, svi darovi odmiču se pred ovim: njezina je ljubav i zagledanost i predanost Isusu Kristu bila neopisiva, te nas upravo to treba ponajviše nadahnuti i potaknuti na razmišljanje a onda i na djelovanje. „Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznaje… a ljubavi ne bih imao – ništa sam“ (1Kor 13, 2).

Dopusti da te Bog preko svoje službenice Magdalene dotakne i zadivi. Dopusti mu da te milosrdno korigira i da potpuno osvoji tvoje srce. Otkrij ono što je najvažnije u kršćanskom življenju. Prihvati i nosi križ i idi za Spasiteljem, podupiran molitvom i zagovorom one, za koju se naši susjedi već dobrano trude da ju Crkva prepozna kao buduću sveticu. (…)

Fr. Marko Glogović, pavlin

Mons. Turnšek o knjizi

(…) Premda neuobičajene mistične pojave same po sebi nisu pokazatelj svetosti, čitajući ovu knjigu i promišljajući o svemu što ovdje piše, čini mi se da bi trebalo nastaviti istraživanje u tom smjeru, jer neki pokazatelji jasno kažu da su se u životu Magdalene Gornik kreposti postupno razvijale do herojskog stupnja. S obzirom na to da je ova knjiga prva sveobuhvatnija povijesno-teološka obrada prilično neobična života i događaja vezanih uz Magdalenu Gornik, čiji grob sve više postaje hodočasničko mjesto, po meni je to važan prinos poznavanju te svakako neobične i hrabre žene.

Mons. Marjan Turnšek

Dodatne informacije

Težina 427 g
Dimenzije 13.5 × 20.5 cm
ISBN

978-953-367-013-3

Prijevod

Josip Sinjeri

Godina izdavanja

2021.

Broj stranica

244

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…