Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Usrećiti Boga

Augustyn Pelanowski

7.96 

Na zalihi

Naručite i osvojite 80 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

„Ako damo Bogu mogućnost da nas učini sretnima, neće li i on sam biti sretan zbog toga?“

Želiš li početi učiti od Boga kako biti sretan? Ovo pitanje postavlja Augustyn Pelanowski na početku svoje knjige Usrećiti Boga.

„Pred nama je jedna od ponajboljih knjiga Augustina Pelanowskog“ (p. Marko Glogović, OSPPE)

Augustyn Pelanowski poziva nas na putovanje prema sreći koja je jača čak i od patnje. Potiče nas da se svakodnevno opredjeljujemo za Boga i odričemo se Sotone. Pruža nam sigurnost da je Bog uvijek vjeran obećanjima koja je dao svom narodu. Prema tome vjeran je i obećanju o svojoj prisutnosti u našim životima!

Također, Augustyn nas potiče neka ne kontroliramo druge ako želimo biti dobri prema Bogu i da volimo sebe. Voljeti sebe to je najvažnija potreba, bez koje ne možemo biti sretni.

Iznad svega, pater nas poziva da u svom svakodnevnom zemaljskom putovanju odaberemo Isusovu Majku Mariju za suputnicu, jer: „Krist nam je dao Mariju kao anđela čuvara u svakom trenutku našeg života“.

Iz knjige Usrećiti Boga

»Ne govori sebi zle stvari, ne govori sebi da te Gospodin loše stvorio, ne govori da si beznadan, ne privikavaj um na nezadovoljstvo sobom, nemoj se navikavati na užasno gađenje prema sebi, ne govori da si prazan i beznadan. Ne govori tako, jer postat ćeš „grozota pustoši“, i to zbog vlastite krivnje.«

*

»Ja sam siromah i kao takav se vidim – mogu li ja, koji je toliko godina smatrao da nije dostojan ljubavi i koji je sam sebe mrzio, stvarno započeti novi život s Isusom Kristom? Koliko se puta na klanjanju Gospodin tako zagledao u mene da sam se osjećao postiđen zbog njegova divljenja meni, zbog njegove nježnosti, zbog njegova obećanja da će mi pomagati do kraja?! U Psalmu 34 čitamo: „Jadnik vapi, a Jahve ga čuje.“ …

*

»Obratimo pozornost na trenutak u kojem svećenik pere kalež nakon pričesti, čisti njegovu unutrašnjost, a ne vanjsku površinu – tako se i mi moramo brinuti više za ono što je unutra, a ne za ono što je vani.

Kada čovjek pušta u svoju unutrašnjost demona bluda ponavljanjem grijeha, pušta istodobno demona optužbe i lijenosti, pušta demona nemira i očaja, demona neumjerenosti i ovisnosti, demona odbacivanja ljudi i prijezira prema sebi – sedam drugih zlih duhova. U tom trenutku on ulazi u dubine Sotone, u najdublji očaj i mržnju. Tama tada prožima čovjeka toliko da mu se teško približiti. Prestaje normalno funkcionirati, stalno je nemiran, zatvoren i pun očaja, iako se može cinično smijati. …«

Ostali naslovi autora

U našoj biblioteci možete pronaći knjige:

  • Odlasci,
  • Valovi milosti,
  • Zašto Bog dopušta patnju (elektroničko izdanje),
  • Zvijer i prorok (elektroničko izdanje),
  • Ono najvažnije (elektroničko izdanje),
  • Josipov dom (elektroničko izdanje),
  • Odlasci (elektroničko izdanje)
  • i Nema više vremena.

Dodatne informacije

Težina 318 g
Dimenzije 14 × 21 cm
ISBN

9789537929831

Prijevod

Luka Madunić

Godina izdavanja

2020.

Broj stranica

136

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…