Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Čamac s rupama

Jan Grzegorczyk

9.29 

Priče o milosrđu

Na zalihi

Naručite i osvojite 93 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Priče o milosrđu

Knjiga Čamac s rupama nastavak je knjige Svaka je duša poseban svijet, a u njoj su ispričane nevjerojatne životne priče.

Autor knjige je poljski pisac, publicist i prevoditelj Jan Grzegorczyk. Knjiga, puna čuda, koja pokušava približiti Milosrđe, donosi priče o izgubljenoj djeci. Njihov put do Milosrđa najbolje može opisati vožnja čamcem s rupama.

Autor o knjizi

Napisavši knjigu o milosrđu, često sam se susretao s pitanjem koliko je ono promijenilo moj život. Isprva sam to pitanje pokušavao izbjeći jer što se tu uopće može odgovoriti? Jesam li postao bolja osoba? Jesam li promijenio život zbog činjenice da sam nešto dublje upoznao Faustininu biografiju i njezino djelo?

Ova knjiga neće biti moja priča o faustinkama, iako će se one i u ovoj knjizi pojavljivati, već priča o mojemu oduševljenju, pustolovini s milosrđem. Sve što sam pisao od izdavanja knjige Svaka je duša poseban svijet, zapravo je traženje zrake milosrđa.

Jan Grzegorczyk

Iz knjige

Najveća je žalost ovoga svijeta upravo to što nismo sveci…
…i što nismo milosrdni. Barem u većini situacija. No borimo se za te trenutke milosrđa. Milosrdni s vremena na vrijeme. Katkad i samo jednom u životu.
A samo taj jedan put može prevagnuti za vječnost.*

Gospodine Jane, mi ćemo to preživjeti, ali to jadno dijete? Često Esmeraldu vodimo u kapelicu na krunicu, i ona, umjesto da za prve riječi čuje mama i tata, ona sluša: Po pregorkoj muci Njegovoj, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Sestra možda i ima pravo, a možda je zapravo i dobro da je prva riječ koju će Esmeralda naučiti milosrđe?*

Um direktora moćne tvrtke izvježban je u hvatanju najmanje nedosljednosti. I u tome smislu u ‘Dnevniku’ me oduševilo što tamo nema stvari koje bi bile proturječne. Za mene je bilo nemoguće da djevojka s tri razreda osnovne škole napravi takvo dosljedno predavanje o milosrđu. Kada bi se u tom ‘Dnevniku’ nalazio ikakav pokušaj malverzacije, odmah bih ga uočio. Tu je djelovala moja psiha svjestan sam svoje intelektualne vrijednosti, obrazovao sam Amerikance u Poljskoj (prodavali smo više računala nego sve američke firme zajedno), Japance, sve po redu i tu bi me trebala intelektualno razoružati nekakva sestra Faustina? Faustina je mogla biti samo autentični Božji govor jer samo je On mogao razoružati mene, savršenoga šefa, svjesnoga spretnosti vlastitoga uma. I tu počinje moja avantura učenja veličine toga poslanja, dubine onoga što oduševljava.

(Roman Kluska)

O autoru

Jan Grzegorczyk rođen je 12. ožujka 1959. godine u Poznanju. Studirao je na Sveučilištu „Adam Mickiewicz“. Napisao je magistarski rad o romanu Romana Brandstaettera „Isus iz Nazareta“. Na njegov je rad bitno utjecalo prijateljstvo s dominikancem Janom Górom, zatim jednim od najvećih kršćanskih pisaca – Romanom Brandstaetterom te još jednim dominikancem – Pawelom Kozackijem. U braku je sa suprugom Justynom, s kojom dvije kćeri – Weroniku i Nastasiju.

Autor je brojnih djela, a na hrvatski jezik prevedena je jedna od njegovih najpoznatijih knjiga – „Svaka je duša poseban svijet“. Knjiga „Čamac s rupama. Priče o milosrđu“ nastavak je te knjige.

Dodatne informacije

Težina 207 g
Dimenzije 13.2 × 20.3 cm
ISBN

978-953-367-017-1

Prijevod

Antonija Čajko

Godina izdavanja

2021.

Broj stranica

170

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…