Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Što s đavlima i vračarskim urocima? (elektroničko izdanje)

Raul Salvucci

$6.99 USD

Opis

Što s đavlima i vračarskim urocima?

Što s đavlima i vračarskim urocima naglašava važnost molitve, vjere i raspoznavanja u službi egzorcizma. Knjiga je i priručnik za raspoznavanje opsjednuća od drugih duhovnih ili psiholoških stanja. Autor, također, govori o raznim alatima i metodama koje svećenici mogu koristiti u borbi protiv zloduha. Neki su od tih alata sakramenti, sveta voda, znak križa i život u vjeri i poniznosti.

Knjiga daje praktičan savjetnik za sve koji se u svojoj službi susreću s opsjednućima. Autor piše na temelju svojih iskustava kao egzorcist kako bi dao uvid u prirodu demonskog utjecaja. Također govori i o ulozi svećenika u oslobođenju duše od zloduha.

Karmelićanin o knjizi

U svojoj svećeničkoj službi, a osobito kao župnik, već niz godina imam redovite duhovne razgovore, na koje je zbog pastoralnih obveza i ispunjena kalendara potrebno čekati, a potrebe su hitne. Naime sve više se uočavaju duhovne poteškoće i problemi koji bi se mogli nazvati graničnima jer su povezani s okultnim područjima i situacijama u kojima se očituje đavolska nazočnost.

No važno je ništa ne uzimati senzacionalistički, nego sve treba ispitivati i razlučivati te slijediti smjernice Svetog pisma, učiteljstva Crkve i mnogih svetaca i autora koji imaju iskustva upravo s tom problematikom. Radi toga sam i 2017. godine sudjelovao na XII. tečaju za egzorcizam i duhovno oslobođenje, koji je organiziralo Međunarodno udruženje egzorcista, sa sjedištem u Rimu. Na tom susretu, na kojem mogu sudjelovati svi koji se bave duhovnim radom radi stjecanja boljeg znanja i više informacija, uočio sam ovu knjigu, koja je u hrvatskom prijevodu naslovljena Što s đavlima i vračarskim urocima?, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija.

Radi se o odličnu priručniku

Radi se o odličnu priručniku, prilagođenu za svakog čitatelja, u kojem se po načelu pitanja i odgovora donose jasna i konkretna tumačenja. Obuhvaćena su sva područja: kako prepoznati đavolsku prisutnost; zatim kako razlikovati pravo opsjednuće od duševne bolesti; kako život u grijehu otvara pristup zlu, što utječe ne samo na osobni, nego i na obiteljski i poslovni život; potom važna tumačenja o spiritizmu i o vračarskim urocima te drugim pitanjima povezanima s tom tematikom.

No najvažnije je što nas knjiga u svojoj srži želi osvijestiti o ljepoti života s Bogom te da je Đavao velika kukavica u odnosu prema kršćanima koji nastoje živjeti sakramentalni život i život vjere, ufanja i ljubavi. Kao što će velika karmelska svetica i naučiteljica Crkve napisati u svojoj knjizi Zamak duše: „Ne razumijem strahove onih koji viču: ‘Đavao! Đavao!’, dok bi mogli zvati: ‘Bože! Bože!’ i tako ispuniti pakao strahom… Čemu dakle ti besmisleni strahovi?“

Želja mi je bila da i čitatelji hrvatskoga govornog područja dobiju u ruke tu odličnu knjigu, koja je dosada na talijanskom jeziku doživjela već sedam izdanja. Zahvaljujem izdavačima knjige, koji su ju u svega nekoliko mjeseci preveli i izdali te učinili dostupnom svima zainteresiranima koji traže odgovore na konkretna pitanja. A to ovdje svakako mogu i naći.

Antonio-Mario Čirko, karmelićanin

 

Dodatne informacije

Težina 403 g
Dimenzije 15 × 22.8 × 2.2 cm
Prijevod

Mirna Čudić