Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Pastiri i anđeli iz Fatime

Marcello Stanzione

9.29 

Na zalihi

Naručite i osvojite 93 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Iz uvoda knjige Pastiri i anđeli iz Fatime

Sestra Lucija, treća vidjelica iz Fátime, koja je preminula 13. veljače 2005. godine u Coimbri, u dobi od 97 godina, osobito je štovala anđele te je u svojoj knjizi Pozivi fatimske poruke u svezi s tim napisala: „Postojanje je anđela čuvara sigurno, Bog ih je stvorio da mu služe, da ga slave i da ga ljube; kao što je sigurno da je Bog u svojoj velikoj dobroti i milosrđu svakomu od nas namijenio anđela koji nas vodi, pomaže nam i čuva. To što vam govorim ne tvrdim samo zato što mi je bilo dano vidjeti; da je tako, moje bi riječi imale malen utjecaj na vas. Ali podsjećam vas i na ono što nam je Bog otkrio u Svetom pismu, u Starom i Novom zavjetu. Ne morate vjerovati tomu što govorim; ali ne smijete sumnjati u riječ Božju sadržanu u Bibliji.“ 

 

Crkva dopušta prikazivanje anđela u ljudskom obliku putem slika i kipova i to je razumljivo s obzirom na to da smo mi ljudi uronjeni u materijalni svijet. Značenje forme u kojoj se anđeli pojavljuju simbolizira njihova duhovna svojstva i kreposti kojima Crkva želi da težimo, poput vječne mladosti božanske milosti, velike čistoće te umjerenosti. Također, anđeli su simbol lakoće, okretnosti i spremnosti za pokoravanje naredbama Svemogućega. Oni su usmjereni prema nebu, a ne zemaljskim stvarima.

Čitatelju

Dragi čitatelji, upravo ste u ruke uzeli jednu od najboljih knjiga o nevjerojatno važnim ukazanjima i porukama naše Gospe u Fàtimi. Čitao sam mnoge knjige o tim događajima, a ova me se osobno ponajviše dojmila. Na jednomu mjestu imamo upravo sve što je bitno i sve što nas glede ovih, po čitav svijet sudbonosnih riječi naše nebeske Majke, može zanimati, dirnuti i nadahnuti. Ova je knjiga Njezin dar nama o stotoj obljetnici ukazanja te naš dar Blaženoj Djevici Mariji, koja u Fàtimi vapi svom silom i ljubavlju svojeg majčinskog Srca! Najtoplije preporučam!

Živimo u vremenima jasnih ostvarenja ovih poruka. Više nego ikad osjećamo svoju nemoć, obiteljske krize, udare demona i zbunjenost u svakom pogledu i svugdje. Svijet je u strašnim previranjima. Bog nam daje ponovno Majku Isusa Krista, kao velik znak i putokaz. Ne prezrimo ovo svjetlo s neba, uđimo u Majčino Srce; čitajući ovo djelo, otkrijmo rješenja za svoje padove i muke, ne zaboravljajući istinu: gdje je Isus, ondje je i Marija; gdje je Marija, ondje je i naš Spasitelj i naše spasenje.

Fr. Marko K. Glogović, pavlin
Utemeljitelj udruge Betlehem

Više o knjizi možete pročitati ovdje.

Dodatne informacije

Težina 250 g
Dimenzije 13.2 × 20.3 cm
ISBN

978-953-7929-42-8

Prijevod

Ivana Čop, Jasmina Marijanović

Godina izdavanja

2017.

Broj stranica

199

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…