Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Isus govori Faustini i tebi

14.60 

Nema na zalihi

Opis

365 razmatranja

Iz dana u dan u knjizi Isus govori Faustini i tebi učimo:

  • kako su čudesne dubine Isusove beskonačne i neizmjerne ljubavi prema nama
  • kako razlučiti Božju volju za svoj život
  • kako je čistilište stvarno, važno i blagoslov
  • načine iscjeljenja naših obitelji po otajstvu Božjeg milosrđa
  • kako koristiti krunicu Božjeg milosrđa za sve svoje materijalne i duhovne potrebe uključujući obraćenje grešnika, ublažavanje Božjeg gnjeva, tješenje umirućih i pronalaženje utjehe usred patnje…

Bog je vidio milijarde mogućih ljudskih bića, no stvorio je TEBE! Ima nešto u tebi zbog čega Bog hoće provesti cijelu vječnost s tobom. Zapamti to!

Neka ti ova knjiga pomogne iskusiti neshvatljivu ljubav koju Isus ima prema tebi i tvojim bližnjima!

(Autorica)

Pater Marko: Preporučam od srca!

Što sam stariji, to više spoznajem kako je sve prožeto Božjim milosrđem i kako upravo za sve trebam zahvaljivati milosrdnom Isusu. S jedne strane – moja vlastita bijeda i nemoći, ranjenosti i padovi, krivi izbori i zla nagnuća, krize, sudovi, gorčina, krivica i neuspjesi… A s druge strane – milosrđe Gospodinovo. Gdje bismo bili i što bismo činili da nema ove „najveće Božje osobine“, kako je zapisala sveta Faustina?! Kakvu bismo nadu imali, kakvu utjehu, odakle bismo crpili snagu da ne znamo za njegovo silno milosrđe? (…)

Ova nas knjižica želi privezati uz Božje milosrdno Srce, želi nam svakoga dana ponovno i opet posvjedočiti kako nas Božja milosrdna ljubav neprestano traži i vraća k sebi!

Vrlo praktično i uistinu s krasnim duhovnim mislima, ova nam razmatranja mogu umnožiti vjeru, učvrstiti nadu i usavršiti ljubav; mogu nas okrijepiti kad klonemo, probuditi za sve ono Božje lijepo, spasonosno, korisno i plemenito; nadahnuti i prožeti naš dan već izjutra za stajanje uz i za Isusa.

Preporučam od srca! Neka nam Božje milosrđe ne bude više samo jedna od pobožnosti – neka nam postane stil života, stav i putokaz. „Blago milosrdnima“, piše nam u evanđelju, zaista blago onima koji proniknu ovo otajstvo, kojima je ova knjižica svojevrstan priručnik i udžbenik.

Marko Glogović, OSPPE; Predgovor hrvatskom izdanju Isus govori Faustini i tebi

Iz knjige

Izgladni svoje strahove nasmrt

Krist svijetli u tami. Platon je rekao: „Lako možemo oprostiti djetetu koje se boji mraka. Prava tragedija u životu su ljudi koji se boje svjetlosti.“ Svakodnevno smo suočeni s odlukom. Možemo hraniti svoje strahove ili njegovati svoju vjeru. Umara li te prepuštanje strahovima? Prestani hraniti svoj strah. Hrani svoju vjeru i tvoji strahovi će nasmrt izgladnjeti.

„Ničeg se ne boj. Ja sam uvijek s tobom.“ (Dnevnik, 627)

Molitva

Gospodine, kada strahovi nadvladaju moje srce i tamom ispune moj um, budi svjetlo moga spasenja.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

 

Dodatne informacije

Težina 547 g
Dimenzije 12 × 18.5 cm
ISBN

978-953-7929-82-4

Prijevod

Marko Šteko

Godina izdavanja

2020.

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…