Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Priprema za prikazanje misne žrtve Svezak II.

Josip Lončar

3.98 

Na zalihi

Naručite i osvojite 40 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Priprema za prikazanje misne žrtve Svezak II. autora Josipa Lončara nastavak je u seriji knjiga priprave za Svetu Misu.

Za obraćenje (majka moli za sina; otac moli za sina; majka moli za kćer; otac moli za kćer)

Pred vama je svojevrsni molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu.

Ovaj, drugi svezak sadrži pripreme za prikazanje misne žrtve na nakanu obraćenja djece.

Djeca su nam od Boga dana, povjerena kao dar. Ne pripadaju nama; došla su nam od Boga i pripadaju njemu. Bog nam je dao povjerenje da ih mi postavimo na noge i pripremimo ih za život – ovaj sadašnji, ali i, još daleko više, onaj vječni. U tome zasigurno nećemo uspjeti bez Boga. Ta on je sam rekao da bez njega ne možemo učiniti ništa dobroga.

Svaki čovjek treba obraćenje: ono prvo, u kojem će se srcem odlučiti za Boga, i ono drugo, trajno, u kojem će milošću Božjom nastojati postati sve boljim i boljim čovjekom. (…)

Misu za prvo obraćenje prikazivat ćemo tako dugo dok ne iskusimo da smo uslišani. Plodovi će ponekad doći odmah, ponekad u određenom vremenskom razmaku, a ponekad će se to prvo, temeljno obraćenje dogoditi tek pred smrt našeg djeteta. Da smo uslišani iskusit ćemo kad spoznamo da smo svoje dijete zaista, svim srcem, predali Bogu. Od tada trebamo samo nastaviti zahvaljivati. A Bog u svojoj providnosti, u svojoj ljubavi zna najbolje vrijeme i najbolji način na koji će se to dogoditi.

Kad vidimo da se je dogodilo to prvo, temeljno obraćenje, nastavimo moliti, prikazivati misnu žrtvu i vlastite žrtve za drugo, trajno obraćenje, već prema tome kako nas Duh vodi.

Iz autorova uvoda

Pojedini svezak pripreme za Svetu Misu povezan je s knjigom istog autora, pod naslovom „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“. Više o knjizi možete saznati ovdje.

Dodatne informacije

Težina 67 g
Dimenzije 9.1 × 14.5 cm
ISBN

9789538215131

Godina izdavanja

2019.

Broj stranica

171

Nakladnik

Figulus Media

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…