Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Od Duha do uha

13.27 

Na zalihi

Naručite i osvojite 133 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Od Duha do uha

Otac Augustyn Pelanowski ni u jednoj svojoj knjizi ne govori toliko o milosrđu kao u ovoj – Od Duha do uha. On nam pomaže da ovladamo tim kršćanskim umijećem – znati biti istinski milosrdan prema drugima i prema sebi. Kroz čak 48 poglavlja, autor nas uči koliko nas Bog ljubi i kako mi možemo ljubiti Njegovom ljubavlju. Ljubav i Milosrđe oslobađaju te donose radost duši.

Pozvani smo činiti milosrđe. A milosrđe je vještina. I Isus je, učeći ljude, govorio prije svega o nečemu takvu, ali govorio je također i o tome da od ljubavi Božje nema važnije ljubavi. Milosrđe nije tako jednostavna stvar; nekada biti milosrdan znači napraviti komu što loše, a nekada gajiti ljubav prema komu i otvoriti mu srce znači isto što i raniti tu osobu. Događaju se i takve situacije. Milosrđe je vještina. Gospodin očekuje od nas otvorenost za sve ljude koji ga žele susresti u nama samima. Ne znači to da se čovjek u svakoj situaciji mora ponašati isto, jer nijedan čovjek nije isti, kao što nijedna situacija nije ista. Fasciniran sam neponovljivošću svakog trenutka, kao i neprekidnim promjenama koje se u nama događaju.

Nemoj bježati u tu noć, ne skrivaj se u svojoj tami. Stani na trenutak i osjeti da je Božje srce blizu tvojeg obraza. Dovoljan je samo jedan pokret glave da osjetiš kako ono tuče – i da tuče iz ljubavi prema tebi. Neka se tako dogodi svakomu od nas. Amen.

Iz knjige

Na početku se nisam mogao složiti s time da nešto nisam u stanju napraviti, da razočaravam ljude, da griješim, da sam glup, zarobljen… Nisam uspio biti taj koji fascinira druge. I tada sam zapazio da to ima ogroman smisao: da me to oslobađa.

O autoru

Otac Augustyn (Petar) Pelanowski (1963.; Ostrowiec Świętokrzyski, Poljska) pripada redu pavlina. Omiljeni je propovjednik, voditelj karizmatskih seminara i duhovnih vježbi, slikar… Duhovnik je u pavlinskoj bogosloviji u Krakovu. Vrstan je poznavatelj i „prevoditelj” Svetog pisma te uistinu živi objavljenom Riječju. Njegove se knjige na hrvatski jezik prevode zaslugom hrvatskih pavlina.

Otac Pelanowski autor je i sljedećih naslova: Zašto Bog dopušta patnju, Dom u Bogu, Zvijer i prorok, Odlasci, Ranjeno svjetlo, U potrazi za Božjim duhovnicima, Nema više vremena, Ono najvažnije, Josipov dom, Križni put, Posljednje duhovne vježbe

Ostale njegove naslove možete pronaći ovdje, a više o knjizi Od duha do uha ovdje.

 

 

 

Dodatne informacije

Težina 363 g
Dimenzije 13.2 × 20.3 cm