Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Đavao u životu Padre Pija

o. Tarcisio iz Cervinare

10.00 

Naslovnica Eve Vukine

Na zalihi

Naručite i osvojite 100 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

„Kako se može sumnjati u njegovo postojanje. […] Vidim ga oko sebe cijelo vrijeme!”

Knjižica Đavao u životu Padre Pija donosi nam osobna pisma Padre Pija upućena njegovom dušebrižniku Padre Agostinu. U pismima Padre Pio živopisno opisuje svoje borbe s i pobjede nad Đavlom.

Ovu je knjigu priredio Padre Pijov prijatelj – otac Tarcisio iz Cervinare. Otac Tarcisio bio je kapucin, koji je godinama živio u blizini Padre Pija. On je temeljito istražio Sveto Pismo, Učiteljstva Crkve i s njime povezao svjedočanstva i riječi Padre Pija, kako bi nas uvjerio da Đavao postoji. Autorova želja je da naša vjera bude ojačana i da naučimo moliti s više poniznosti i razumijevanja riječi „Nego izbavi nas od zla”, koje nas je naučio naš Gospodin kad su Ga Njegovi apostoli upitali kako se moliti našem Ocu.

 

„Jako sam se loše proveo pretprošlu noć”, Padre Pio se povjerava Padre Agostinu. „Od otprilike 22 sata, kad sam otišao u krevet, do pet ujutro, taj me jadnik neprestano tukao. U mom je umu iznio mnoge đavolske prijedloge, misli očaja, nepovjerenje u Boga. Ali slava Isusu, jer sam se branio govoreći Mu opetovano: ‘‘Tvoje su rane moja zasluga.’’ U pet ujutro, kad me taj jadnik napustio, cijelo mi je tijelo postalo toliko hladno da sam drhtao od glave do pete kao trska izložena jakom vjetru. To je trajalo nekoliko sati. Pljuvao sam krv.”

 

 

Sadržaj knjige

Knjiga je podijeljena na četiri velike cjeline, koje su dalje podijeljene na manja poglavlja:

  • I. Đavao u Svetom Pismu,
  • II. Đavao u Crkvenom učiteljstvu,
  • III. Đavao u životu Padre Pija i
  • IV. Nauk Padre Pija.

Uz ove velike cjeline, knjižica donosi i Zazive svetom Mihaelu Arkanđelu. Četvrta cjelina – Nauk Padre Pija, upoznaje nas sa sredstvima pomoću kojih možemo pobijediti Sotonu. Zbog svojeg manjeg formata i mekanog uveza, idealno je štivo za ponijeti sa sobom i čitati u svakoj prilici.

Prekrasna naslovnica rad je poznate sakralne slikarice Eve Vukine.

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Đavao u životu Padre Pija”

Dodatne informacije

Dimenzije 11 × 14 cm
Godina izdavanja

2024

Prijevod

dr. sc. Krunoslav Puškar, prof.

Vrsta uveza

Broj stranica

132

ISBN

978-953-367-039-3

Naslovnica

Eva Vukina

Možda će vam se također svidjeti…