Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Presveta euharistija

Thomas J. McGovern

17.25 

Na zalihi

Naručite i osvojite 173 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Naša Pasha i naš živi kruh

Presveta Euharistija je jedna od najvećih tajni naše katoličke vjere. Već je stoljećima neiscrpan izvor duhovne okrepe za generacije katolika te ispunja njihova srca saznanjem da su u pričesti primili samo Tijelo i Krv Kristovu.

U svojoj prvoj enciklici, Redemptor hominis, sveti Ivan Pavao II. promišlja o nedokučivim dimenzijama ove velike istine:

Crkva živi od euharistije, od punine tog sakramenta, čiji je čudesan sadržaj i značenje često bio predmet crkvenog naučavanja od najstarijih vremena sve do naših dana. Međutim, sa sigurnošću možemo reći kako tu naučavanje – potkrijepljeno oštroumnošću teologa, ljudi duboke vjere i molitve, asketa i mistika, u potpunoj vjernosti euharistijskoj tajni – ostaje još uvijek na samom početku, jer je nemoguće shvatiti i riječima izreći što je euharistija u svoj svojoj punini, što je njome izraženo te što se u njoj događa. Zaista, euharistija je neizreciv sakrament.

Autor o knjizi Presveta euharistija

Na ovim stranicama niti sam pokušao napisati udžbenik o euharistiji niti obraditi svaki njezin vid. Moja je glavna namjera pružiti knjigu koja će pomoći ljudima rasti u ljubavi prema svetoj misi i prema Presvetom Sakramentu.

Međutim, produbljenje odanosti euharistiji zahtijeva čvrstu teološku osnovu. Stoga prvih pet poglavlja obrađuje osnovne doktrinarne aspekte ovog misterija. Sljedeća dva poglavlja usredotočena su na odanost presvetoj euharistiji, tijekom svete mise, ali i izvan nje.

Tijekom svojeg dugog pontifikata, sveti Ivan Pavao II. dao je izuzetan doprinos euharistijskoj teologiji. U osmom poglavlju sažeo sam glavne točke njegova doprinosa, zasnivajući svoju studiju uglavnom na glavnim dokumentima Ivana Pavla II. o euharistiji.

U devetom poglavlju razmatrao sam euharistiju po učenju pape Benedikta XVI., koji je dao značajan doprinos učenjima Crkve o euharistiji.

Deseto je poglavlje studija o glavnim liturgijskim elementima koji su dio slavljenja svete mise. Naposljetku, jedanaesto poglavlje pregled je predanosti svetoj misi u Irskoj tijekom žestokih vjerskih progona. To mnogo govori o prirodi te žrtve i o kršćanskoj odanosti.

O. Thomas J. McGovern 

 

Više o knjizi pročitajte ovdje.

 

Dodatne informacije

Težina 178 g
Dimenzije 14 × 21 cm
ISBN

978-953-367-026-3

Prijevod

Katarina Kresojević

Godina izdavanja

2022.

Broj stranica

261

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…