Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Brak: otajstvo vjerne ljubavi

Dietrich von Hildebrand

10.62 

Nema na zalihi

Opis

O knjizi Brak: otajstvo vjerne ljubavi

Knjiga Brak: otajstvo vjerne ljubavi istaknutog Dietricha von Hildebranda prekrasna je knjiga o najintimnijem odnosu na Zemlji u čijem se središtu nalazi ljubav.

Dietrich von Hildebrand šest je desetljeća vodio filozofske, vjerske i političke skupine. Predavao je diljem Europe i Amerika te objavio više od 30 knjiga i još više članaka. Njegov je utjecaj bio izuzetno velik i ostao je takav do današnjeg dana. Sam Adolf Hitler ga se bojao, a blagopokojni papa Pio XII. nazvao ga je „Doktorom Crkve 20. st.‟

Knjiga je od svoga prvog objavljivanja ostavila dalekosežan utjecaj na društvo i na Crkvu. Brak: otajstvo vjerne ljubavi uvelike je utjecala na papu Ivana Pavla II. i na njegova poznata djela Ljubav i odgovornost i Teologiju tijela. Stoga je papa Benedikt XVI. s razlogom zaključio sljedeće: „Kada se napiše intelektualna povijest Katoličke Crkve u 20. stoljeću, ime Dietricha von Hildebranda bit će najistaknutije ime našeg vremena.‟

Autor u knjizi naglašava da brak nije samo pravni ili društveni ugovor već je božanska institucija čiji je temelj Božja Milost. U knjizi Brak: otajstvo vjerne ljubavi naglašena je važnost vjernosti, žrtve i samopožrtvovne ljubavi. Te bi vrijednosti trebale biti ključni sastojci kršćanskog braka, a govori se i koliko njihov izostanak šteti braku.

Knjiga donosi i raspravu o ljepoti intimnosti koju brak daje, svetosti roditeljstva i duhovnoj dimenziji bračne ljubavi. Kroz cijelu knjigu autor donosi nauk Katoličke Crkve i uvide mnogih filozofa i teologa. Cilj autora je osnažiti pogled na brak kao na životno putovanje vjere, nade i ljubavi.

Ovo je snažno je djelo koje nudi uvjerljivu obranu tradicionalnog shvaćanja braka. Brak je sveta i neraskidiva veza između muškarca i žene, a knjiga potiče na razmišljanje o braku.

 

Ostale naslove o braku i vezama možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije

Težina 159 g
Dimenzije 12.5 × 16.5 cm
ISBN

9789534895405

Prijevod

dr. sc. Krunoslav Puškar, prof.

Godina izdavanja

2020.

Broj stranica

88

Nakladnik

Crisinus

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…