Skoči na sadržaj Skoči do podnožja
Akcija!

Kako odgajati dobru katoličku djecu

Mary Reed Newland

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 11.68 
Snižena cijena: 11.68 

Na zalihi

Naručite i osvojite 146 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Kako odgajati dobru katoličku djecu

Kako odgajati dobru katoličku djecu knjiga je koju je napisala Mary Reed Newland. Ona je katolička autorica poznata po svojim djelima o obiteljskom životu i duhovnosti. Knjiga pruža smjernice i praktične savjete roditeljima koji žele odgajati svoju djecu u skladu s katoličkim vrijednostima i naukom.

Autorica istražuje različite aspekte roditeljstva unutar katoličke vjere. Obrađuje teme poput poticanja ljubavi prema Bogu, usađivanja vrlina, poučavanja vjere, njegovanja molitvenog života i stvaranja živahne katoličke obiteljske atmosfere. Knjiga naglašava važnost aktivnog uključivanja roditelja u duhovno oblikovanje djece i pruža uvide o tome kako integrirati katolički nauk i tradiciju u svakodnevni obiteljski život.

Kroz osobne priče, razmišljanja i praktične prijedloge, Kako odgajati dobru katoličku djecu roditeljima pruža strategije za stvaranje poticajnog okruženja ispunjenog ljubavlju u kojem djeca mogu rasti u vjeri, moralnosti i dubokom odnosu s Bogom. Knjiga potiče roditelje da prihvate svoju ulogu kao glavnih odgojitelja dječje vjere i nudi ideje za uključivanje molitve, pobožnosti, sakramenata i djela ljubavi u obiteljske rutine.

Knjiga prepoznaje jedinstvene izazove s kojima se roditelji suočavaju u današnjem svijetu. Stoga pruža smjernice o tome kako se nositi s kulturnim utjecajima, razvijati zdrave odnose i suočavati se s uobičajenim izazovima u kontekstu katoličke vjere. Cilj joj je nadahnuti i opremiti roditelje alatima koje trebaju kako bi odgojili djecu koja prihvaćaju svoj katolički identitet, razvijaju snažan moralni karakter i aktivno žive svoju vjeru.

Sveukupno, Kako odgajati dobru katoličku djecu izvor je informacija za katoličke roditelje. A posebno one koji traže praktične smjernice i nadahnuće kako bi njegovali duhovni rast svoje djece i pomogli im u izgradnji čvrstog temelja u katoličkoj vjeri.

___________________________________________________________

Iz knjige

„Pitala sam jednog dvoipolgodišnjeg dječaka: ‘Zašto te je Bog stvorio?’ Začuđeno me je pogledao i rekao: ‘Zar ti to ne znaš?’

‘Zato što me Bog želi!’ odgovorio mi je s velikim osmijehom na licu sav radostan što je željeno dijete.

To je sigurnost, prva i posljednja i jedina prava sigurnost. Naša je zadaća to jasno prenijeti djeci kako bi oni na svijet gledali iz sigurnog zagrljaja Božje ljubavi.“

___________________________________________________________

Mary Reed Newland (1916-1989), majka sedmero djece, na osnovi vlastitoga iskustva piše o tome kako se klasična kršćanska načela svetosti mogu na jednostavan način prenijeti čak i najmlađoj djeci. Knjiga je prvi put objavljena prije 50 godina, a pravi je biser i za današnje roditelje.

Autorica savjetuje kako odgajati djecu, upoznati ih s Bogom te kako u njima poticati sljedeće vrline:

• naviku redovite molitve

• pobožnost prema Djevici Mariji i svecima

• ispravnu ljubav prema ovozemaljskim i nebeskim stvarima

• ljubav prema svetoj misi

• razumijevanje i ljubav prema čistoći

• dostojanstven odnos prema radu

• iskrenost u ispovijedanju grijeha (…)

Više o knjizi možete pročitati ovdje.

Dodatne informacije

Težina 354 g
Dimenzije 13.4 × 20.3 cm
Godina izdavanja

2022.

ISBN

978-953-367-027-0

Prijevod

Dubravka Rojc

Broj stranica

322

Vrsta uveza

Godina izdavanja

2022.

Možda će vam se također svidjeti…