Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Tražeći Allaha, pronašao Isusa

Nabeel Qureshi

19.78 

Nema na zalihi

Opis

O knjizi Tražeći Allaha, pronašao Isusa

Tražeći Allaha, pronašao Isusa knjiga je koju je napisao Nabeel Qureshi, američki autor i kršćanski apologet. Knjiga je osobna autobiografija koja opisuje Qureshijev put od predanog muslimana do sljedbenika Isusa Krista.

U knjizi Qureshi dijeli svoja iskustva o odrastanju u muslimanskoj obitelji i dubokoj vjeri koju je imao u islamu. Opisuje susrete s kršćanstvom i intelektualne i emocionalne izazove s kojima se suočavao dok je propitivao svoja uvjerenja i istraživao tvrdnje kršćanstva. Qureshi pruža uvide u izazove s kojima se susreo u usklađivanju svoje muslimanske pozadine s kršćanskom vjerom.

“Tražeći Allaha, pronašao Isusa” nudi jedinstvenu perspektivu na sukob između islama i kršćanstva. Autor pruža iskreno svjedočanstvo o osobnoj transformaciji. On obrađuje teološke, povijesne i kulturne aspekte obje vjere dok istražuje razloge koji su ga na kraju doveli da prihvati kršćanstvo.

Dijalog, prijateljstvo i poštovanje

Knjiga također dotiče važnost prijateljstva, dijaloga i poštovanja u međuvjerskim raspravama. Pruža čitateljima dublje razumijevanje muslimanske vjere i izazove s kojima se suočavaju oni koji razmišljaju o napuštanju te vjere kako bi slijedili Krista.

“Tražeći Allaha, pronašao Isusa” Nabeela Qureshija dobila je priznanje zbog iskrenog prikaza njegova duhovnog puta.  Knjiga pruža uvid u izazove s kojima se suočavaju pojedinci koji traže istinu i pokušavaju se izboriti s vjerskim uvjerenjima. Postala je vrijedan izvor informacija za one zainteresirane za međuvjerski dijalog, apologetiku i razumijevanje dinamike vjerskog obraćenja.

Pružajući intiman pogled u voljeni muslimanski dom, Nabeel otkriva kako je razvio strast prema islamu. Prije nego što je, skoro protiv svoje volje, pronašao dokaze kako je Isus tvrdio da je Bog i da je ustao iz mrtvih. Nesposoban zanijekati argumente, ali ne želeći zanijekati svoju obitelj, Nabeel se je borio s unutarnjim nemirom. Argumenti će izazvati kršćane, muslimane i sve one koji su zainteresirani za najveće svjetske religije.

Ova izvrsna knjiga donosi priču o sudaru između islama i kršćanstva u srcu jednog čovjeka – i miru koji je naposljetku pronašao u Isusu.

Dodatne informacije

Težina 627 g
Dimenzije 22.5 × 15 cm
ISBN

9789538308048

Prijevod

Petar Salečić, Zoran Džoić

Godina izdavanja

2020.

Broj stranica

387

Nakladnik

Kyrios

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…