Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Ljubav

Anselm Grün

6.64  (50.03 kn)

Samo 2 komada na zalihi

Naručite i osvojite 66 bodova!
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Ljubav

U knjizi Ljubav autor Anselm Grün razmatra različite aspekte ljubavi sa stajališta teološke tradicije – od božanske do ljudske, objedinjujući unutar tog pojma ljubav prema bližnjem, prema Bogu i prema čovjeku samom, čija snaga počesto ima iscjeliteljsko djelovanje. Anselm Grün je svećenik benediktinac, doktor teologije, pisac brojnih knjiga duhovnog i duhovno-terapeutskog sadržaja, prevođen je na mnoge jezike i spada u najčitanije kršćanske autore današnjice.

U knjizi o ljubavi temeljna autorova tvrdnja je: čovjek čezne ljubiti i buditi ljubljen. U knjizi piše o uobičajenoj ljubavi između muškarca i žene opisane u pjesništvu, glazbi, slikarstvu… ali i o ljubavi između djece i roditelja te o ljubavi kao božanskoj kreposti u kojoj sve druge kreposti dosežu vrhunac.

O autoru

Anselm Grün je benediktinski redovnik, duhovni učitelj i plodan autor iz Njemačke. Poznat je po svojim djelima o temama poput duhovnosti, osobnog razvoja i pronalaženja značenja u svakodnevnom životu. Grünova djela često kombiniraju kršćanske pouke s uvidima iz psihologije i praksi svjesnosti. Napisao je brojne knjige, uključujući Tvoje ime i Život iz smrti. Grünova djela su privukla široku publiku koja traži duhovno vodstvo i praktičnu mudrost.

Ostali naslovi autora

Dodatne informacije

Težina 172 g
Dimenzije 16.7 × 15.4 cm
ISBN

9789532091687

Prijevod

Benedikta Matošević

Broj stranica

39

Godina izdavanja

2008.

Nakladnik

Teovizija

Vrsta uveza