Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Kako zavoljeti svoj život?

11.50 

Na zalihi

Naručite i osvojite 115 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Nazivaju ga ‘prevoditeljem Biblije’

„Kako zavoljeti svoj život?“ , knjiga autora Augustyna Pelanowskog, još je jedna u nizu njegovih knjiga koja će svakom čitatelju pomoći da dođe do novih spoznaja koje će mu biti pomoć u životnom hodu.

Upravo zato neki ovoga svećenika nazivaju „prevoditeljem Biblije“, jer služeći se darovima koje mu je Bog dao, čitateljima pomaže otkriti dubinu i ljepotu Božje riječi i pokazati da je ona aktualna i danas, te da u njoj možemo pronaći „smjernice“ za svoj život.

 

Riječ autora o knjizi Kako zavoljeti svoj život?

Jedna od najgorih rana na našem svijetu je odbacivanje. Najviše se štitimo od odbacivanja, do te mjere da unaprijed odbacujemo ljude koji nas vole, kako ne bismo bili odbačeni. To je oklop. Ljudi bi na nas htjeli usmjeriti svoje snove, ambicije, potrebe i očekivanja, a mi najčešće nismo u mogućnosti udovoljiti im. I zato se lako uvlačimo i zatvaramo u sebe. Tada se čovjek počinje ponašati poput viteza koji je na sebe stavio oklop kako bi se zaštitio od bola.

Život je u potpunosti ranjiv. I tome ne možemo pobjeći. Možemo odabrati hoćemo li staviti na sebe oklop, ili te rane iskoristiti kao nešto što nam može pomoći približiti se drugima.

Augustyn Pelanowski

DEMON SUZDRŽANOSTI To je kao unutarnji demon koji stalno šapuće - ne daj se zaljubiti, ne vjeruj u ljubav jer donosi samo bol. On zabranjuje osjećaje nježnosti i srdačnosti, potiče nas da odbijemo bilo kakvu povezanost s drugima, pa čak i sa sobom. Živimo kao kornjače, skriveni ispod oklopa. Osjećamo se prazno i bezbolno. Nedostaje nam empatije, suosjećanja. DEMON PONAVLJANJA Ako se roditelji nisu odnosili prema djeci uvijek dobro, tada djeca kroz život mogu razviti sklonost projekcije ponašanja roditelja na nekog drugog i to zovemo demonom ponavljanja. Možda provociramo da nas rane ili nam učine što nažao. To mogu biti razni sistemi i svatko mora baciti pogled na svoj sistem koji sigurno ima.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kako zavoljeti svoj život?”

Dodatne informacije

Težina 278 g
Dimenzije 14 × 20.5 cm