Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri

Alan Migliorato

9.29 

Na zalihi

Naručite i osvojite 93 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Iskustvo oca triju djevojčica

Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri Alana Migliorata svjedočanstvo je oca triju kćeri koje donosi praktične savjete za produbljenje odnosa sa svojim kćerima.

U knjizi, između ostaloga, čitajte:

kako s njome razgovarati o Bogu;
zašto je važno upoznati njezine prijatelje;
kako ju učiti čednosti;
zašto je važno znati ju saslušati;
kako ju pripremiti za razdoblje hodanja s mladićem;
(…)
Ova životna priča nadahnut će vas i ohrabriti da postanete pravi muž i otac!

Zašto knjiga Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri?

Autor u predgovoru piše sljedeće:
Odgajanje mojih triju predivnih kćeri nadahnulo me da napišem ovu knjigu. Od njih i svoje supruge mnogo sam naučio o tome što znači biti muškarac. Na stranicama koje slijede iznosim iskustva koja sam stekao, svoje uspjehe i promašaje, opisujući proces prelaska iz „mislim da sam pravi muškarac“ u „postajem pravi muškarac“. Bog je divan. Da živim tisuću godina, ne bih zaslužio sve blagoslove kojima me Bog po mojoj obitelji blagoslivlja. Zahvalan sam Gospodinu što mi daje nevjerojatnu priliku da odgajam svoje kćeri. Moja mi obitelj pomaže rasti u odnosu s Njime i stavljati druge ispred sebe, a sve me to čini boljim muškarcem.

Jesmo li izgubili i formulu za očinstvo?

Jesmo li izgubili i formulu za očinstvo? Očevi su prestali sudjelovati u životu svojih kćeri, a time već sama obitelj slabi. Oca se stjeralo u kut („Pustimo ga na miru, ionako je u svom svijetu“), a brigu oko odgoja preuzela je majka. Muškarci su uzmakli pred svojom očinskom ulogom u obitelji. Dakle, što se događa s pravim muškarcima? Zar je društvo promijenilo svoju ideju svega onoga što muškarca čini muškarcem ili su muškarci tijekom vremena postali slabiji? U svakom slučaju, muškarci se trebaju dublje osvijestiti po pitanju odgoja svoje djece.

U knjizi Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri otkrit ćete stvari koje nisu nužno u skladu s onim što današnje društvo smatra, kako se to voli reći, „normalnim“. Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije. Budite otvorena uma i dopustite mudrosti da proširi vaše vidike.

O autoru

Alan Migliorato živi u sretnom braku sa svojom suprugom od 1993. godine. Imaju tri predivne kćeri. Živi i radi u Orlandu, Florida, gdje posljednjih 20 godina vodi svoju tvrtku koja se bavi oglašavanjem. Na Sveučilištu Dayton stekao je diplomu voditelja službe za mlade te je osnivač organizacije Adventure, namijenjene formaciji katoličkih voditelja. Alan se dugo bavi izviđaštvom i veteran je američke vojske. Na konferencijama sudjeluje kao motivacijski govornik i vodi vikend-seminare namijenjene roditeljima tinejdžera te kampove za jačanje timskog duha. U životu ga najviše raduje njegova obitelj i voditi druge k Isusu.

 

 

 

 

Dodatne informacije

Težina 244 g
Dimenzije 12 × 19 cm
ISBN

978-953-367-007-2

Prijevod

Dubravka Rojc

Godina izdavanja

2021.

Broj stranica

139

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…