Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Idite k Josipu (smeđe korice)

Stjepan Vidmar

16.00 

Na zalihi

Naručite i osvojite 160 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Idite k Josipu – Molitvenik na čast svetom Josipu

Pretisak drugog i nadopunjenog izdanja. Molitvenik je objavljen onakav kakav je bio kad je prvi put izdan 1895., osim što je jezik osuvremenjen.

Ovaj bogati Molitvenik na 444 stranice donosi odgovore zašto i kako moliti svetom Josipu, što je škapular svetog Josipa, Pobožnost za svaki dan u mjesecu ožujku, devetnice i razne molitve i pobožnosti svetom Josipu kao što su:

 • Trodnevnica
 • Litanije svetom Josipu
 • Pjesma o Svetom Josipu
 • Psalmi na čast svetom Josipu
 • Časovi na čast sedam radosti I sedam žalosti sv. Josipa
 • Sedam razmišljanja na spomen sedam žalosti i sedam radosti sv. Josipa
 • Sedam prošnja sv. Josipu za svaki dan u tjednu
 • Pobožne misli i zazivi preko dana
 • Misne molitve
 • Zahvalnica za dobročinstva
 • Čudesni događaji ili Dobročinstva sv. Josipa

Idealan poklon

Idite k Josipu molitvenik je posvećen svecu čiji spomendan obilježavamo kao Dan očeva. Zbog toga smo odlučili ovaj molitvenik tiskati u dvije boje: klasičnim smeđim koricama, kakve su nekad imale naše bake, i plavim koricama, koje nas asociraju i na Josipovu Zaručnicu. Korice obiju boja su imitacija kože, ukrašene udubljenim zlatotiskom. Unutrašnjost molitvenika ističe se zlatnim ornamentima, a kako 444 stranice ne bi zauzimale previše prostora u džepovima i torbicama, odabrali smo papir od 60 grama težine. Svojim prekrasnim izgledom i bogatim sadržajem savršen je poklon za sve one koje želimo posebno razveseliti i razmaziti jer potiče istinsku prisnost s ovim svecem.

Molitvenik je dostupan i u plavoj boji. 

Napomena II. izdanju

                Uz Božju pomoću predajem u ruke katoličkom puku i ovo drugo izdanje, koje sam neznatno preradio i povećao mu nakladu, kako će to vjerni štovatelji sv. Josipa lako opaziti. Na kraju molitvenika dodao sam neke „Čudesne događaje” ili „Dobročinstva sv. Josipa” zato što sam duboko uvjeren da ovakvi potpuno istiniti i čudesni događaji, učinjeni po zagovoru sv. Josipa, oživljuju vjeru u Boga i učvršćuju pouzdanje u sv. Josipa – toga moćnog zagovornika. Da će nam sv. Josip zacijelo pomoći, ako s čvrstom nadom molimo za njegovu zaštitu i pomoć, o tom smo već unaprijed osvjedočeni, pa će nam ova knjižica pokazati i put i način kako da to učinimo. No još posebniji razlog zašto se toliko uzdamo u sv. Josipa i zašto da ga štujemo jest taj što ga je štovao: sam Isus Krist, naš božanski Učitelj; štovala ga je Marija, djevičanska Majka, jer je znala da je Gospodin Bog njemu povjerio tajnu utjelovljenja Božjeg Sina; znala je da ga je Bog odabrao ne samo da bude hranitelj Isusa Krista, već i njezin čuvar i branitelj; znala je da mu je Bog rekao: „Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga”; štovali su ga anđeli i to zato što su njegove kreposti i njegovo djelovanje imale mnogo sličnosti s njihovim, i što ga je Bog u časti odlikovao nad njima: „Na zemlji si uživao Boga, sličan anđelima, čudesnom sudbinom sretniji od njih.” 

                Katolička Crkva, ta brižna majka i nepogrešiva čuvarica božanskoga nauka, štuje sv. Josipa od svoga nastanka. Ona nam pokazuje njegovu moć i zagovor; ona nam preporuča da ga odaberemo za svoga zaštitnika; zato je odredila i posebna dva dana u godini (19. ožujka i treću nedjelju poslije Uskrsa) da ga častimo i zazivamo upomoć. I Sveti Otac Lav XIII., u okružnici od 15. kolovoza 1889. iskazuje želju da što dostojnije proslavimo cijeli mjesec ožujak i da bi bilo uputno, „da se u svakom gradu u glavnoj crkvi drži trodnevna pobožnost prije glavne svetkovine i da se 19. ožujak, ako na taj dan nije zapovjedna svetkovina, proslavi posebnom pobožnošću, koliko je to moguće” (usp. str. 328.).

                A sad se obraćam tebi, dobri moj zaštitniče, sv. Josipe, čije su srce resile najljepše kreposti i obuzimali sveti osjećaji savršene ljubavi prema Bogu, Bezgrešnoj Majci Mariji i bližnjemu, da mi pomogneš na pogibeljnom putu ovoga života. Rastopi i ražari moje tvrdo i hladno srce svetim plamenom ljubavi prema Bogu i bližnjemu, i primi ovu knjižicu svoga nedostojnog sluge, koju ti, evo, ponizno polažem pred noge. Učini, molim te svesrdno, da svi, koji se budu ovom knjižicom služili, sve većim žarom uzljube svoga Stvoritelja, pa da i ja s njima jednog dana ugledam božansko lice svoga Spasitelja, Isusa Krista, kome čast i slava u sve vijeke vjekova. Amen.

Josipovac, veljača 1896. 

S.V.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Idite k Josipu (smeđe korice)”

Dodatne informacije

Težina 200 g
Dimenzije 12 × 9 cm
Godina izdavanja

2024

Broj stranica

444

ISBN

978-953-367-038-6

Prijevod

dr. sc. Krunoslav Puškar, prof.

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…