Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Dom u Bogu

11.00 

Na zalihi

Naručite i osvojite 110 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi „Dom u Bogu”

„Dom u Bogu” zbirka je meditacija na temu Knjige o Tobiji. Knjiga o Tobiji donosi poruke o važnosti pouzdanja u Boga, vjeri i nadi. Autor teme iz biblijske knjige pretvara u meditacije, koje služe za svakodnevno prepuštanje Bogu. On objašnjava simboliku sadržanu u Knjizi o Tobiji i pomaže nam razumjeti Riječ koju nam Bog upućuje.

Knjiga istražuje naše osjećaje koji nastaju kad ne poznajemo Sina Božjega. Bez Isusa smo siročad, beskućnici, izgubljeni i očajnički napadamo svoje bližnje. Toplinu, ljubav i podršku tražimo u svojim domovima, a najtopliji dom možemo pronaći u Božjem srcu, koje nas želi zagrliti. Ova nas knjiga meditacijama uči prebivanju u Božjem srcu.

Meditacija na temu Knjige o Tobiji

Nevjerojatno je kako je naš Bog tako uzljubio one koji su najmanji. Čak ni apostoli nisu mogli razumjeti tu Isusovu naklonost. Godinama razmišljam o tome što znači biti bedak, najmanji, dijete, jer mi je stalo do Njegova Kraljevstva. Bog se nije objavio velikom svećeniku Eliju, nego djetetu Samuelu, i ni u čemu nije poslušao velikog svećenika Helija, nego je poslušao zanemarenu Anu i obdario ju sinom Samuelom. Slično, Marija se u svim objavama obraćala djeci ili nezrelim ljudima: djeci iz Fatime, Bernadetti Soubirous, djeci iz La Salette te konačno Indijancu Juanu Diegu iz Guadalupea.

Bedaci, životno nesposobni, naivni, nespretnjakovići sudbine, to… je naša istinita verzija. Oni što obično misle da nisu sposobni ni za što, sposobni su za Nebo, jer ako na zemlji ne odgovaraju ničemu, očito nisu „s te zemlje”. Nadaju mu se oni, koji se u životu ne nadaju više ničemu! Kako je to pravedno da se Bog sjeća onih koje su drugi zaboravili. (…)
Ulomak iz knjige

Ostali naslovi autora

U našoj biblioteci možete pronaći još naslova Augustyna Pelanowskog:

  • Odlasci,
  • Valovi milosti,
  • Zašto Bog dopušta patnju,
  • Zvijer i prorok,
  • Ono najvažnije,
  • Josipov dom,
  • Odlasci
  • i Nema više vremena.

Zašto bismo se željeli nastaniti u Bogu možete pročitati ovdje.

Dodatne informacije

Težina 341 g
Dimenzije 13.6 × 20.4 cm
ISBN

978-953-7929-29-9

Prijevod

Tatjana Geršić

Godina izdavanja

2016.

Možda će vam se također svidjeti…