Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Riječ o milosrđu

Darko Tepert

9.03 

Samo 3 komada na zalihi

Naručite i osvojite 90 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Riječ o milosrđu

Knjiga Riječ o milosrđu nadahnuta je bulom pape Franje Lice milosrđa. U njoj nastavljajući metodu koju je započeo u knjigama Riječ o obitelji, o vjeri i kristoliku čovjeku na način lectio divina, to jest božanskog, molitvenog, čitanja Svetog pisma slijedi biblijske tekstove i u njima promatra kako je Božje milosrđe objavljeno u Starom i Novom zavjetu, pokorničkim psalmima i Psalmima hallel.

Autor Tepert daje nam šest kratkih uputa o tom kako čitati ovu knjigu. (1) Sugerira nam da cijeli život bude u Božjoj prisutnosti, (2) molitvi, (3) vlastitom razumijevanju svetopisamskog teksta, a zatim i (4) predloženo razmatranje i (5) dodatna pitanja za razmišljanje. Zatim opet (6) molitva u kojoj može pomoći i ona predložena te konačno zahvala. Zato knjiga može poslužiti i kao pomagalo za rad u biblijskim skupinama.

Tekstovi su razdijeljeni u 26 cjelina – poglavlja. Na početku svakog poglavlja nalazi se kratka uvodna molitva, zatim biblijski tekst, poslije kojeg dolazi tumačenje nekih pojmova. Nakon toga slijedi razmatranje, pitanja koja potiču razmatranje i zapamćivanje i konačno zahvalna molitva.

 

Dodatne informacije

Težina 199 g
Dimenzije 200 × 11.5 cm
ISBN

978-953-209-317-9

Godina izdavanja

2016.

Broj stranica

197

Nakladnik

Teovizija

Vrsta uveza