Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Najmanji ljudi

Robert L. Sassone

4.65 

Na zalihi

Naručite i osvojite 47 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Knjiga Najmanji ljudi

Knjiga o životu prije rođenja napisana na temelju razgovora s prof. JÉRÔMEOM LEJEUNEOM i prof. Sir ALBERTOM WILLIAMOM LILEYJEM. U knjizi liječnici progovaraju o razvoju nerođenog djeteta, o promjenama u sluznici maternice, o tome tko izaziva trudove… Knjiga Najmanji ljudi donosi doživljaje nerođenog djeteta u majčinoj maternici.

Autori

Prof. Sir Albert William Liley (1929. – 1983.) bio je profesor Perinatalne fiziologije na Poslijediplomskom studiju porodništva i ginekologije na Sveučilištu u Aucklandu. Otkrio je da se prema nerođenim ljudima može postupati kao prema svim drugim pacijentima. On je pionir u razvijanju tehnika promatranja i liječenja još nerođenih ljudi, koje su i danas u uporabi. Za svoje zasluge dobio je plemićku titulu i proglašen je vitezom (Sir) a kolege liječnici nazvali su ga ocem suvremene embriologije.

Prof. Jérôme Lejeune (1926. – 1994.) postao je slavan godine 1959., kada je otkrio uzrok Downova sindroma i činjenicu da ljudi mogu imati više od 46 kromosoma. Većinu svoga života proveo je tragajući za lijekom. Neki ga smatraju vodećim genetičarem u svijetu. Pokret Pravo na život (Pro Vita) njegovom je smrću izgubio svog moćnog zaštitnika i borca.

Dodatne informacije

Težina 220 g
Dimenzije 13.2 × 20.3 cm
ISBN

978-953-7378-03-5

Prijevod

Vedran Dejanović

Godina izdavanja

2013.

Broj stranica

178

Nakladnik

Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori, Koprivnica

Vrsta uveza