Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Pet minuta s Markom Evanđelistom

Mario Crvenka

5.31 

Samo 1 komada na zalihi

Naručite i osvojite 53 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Pet minuta s Markom Evanđelistom

Autor nastavlja realizirati izvanrednu ideju da prateći crkvenu godinu i kanone objavljuje svoja promišljanja nadahnuta evanđeljima. Nakon Matejeva, Teovizija je objavila i „pet minuta“ promišljanja s Markom evanđelistom.

Tekst s korica knjige

Ovo je još jedna u kompletu knjiga tumačenja evanđelja četvorice evanđelista, budući je dosada izdano i Pet minuta s Matejem evanđelistom, Pet minuta s Lukom evanđelistom i Pet minuta s Ivanom evanđelistom.
Evanđelist Marko želi pokazati da put Božji nije bilo koja mu drago primjena Zakona ili posebnog teološkog učenja, nego put koji je prošao Isus u svom služenju na zemlji, u svojoj smrti i uskrsnuću. Ne radi se samo o Isusovom putu, nego i o putu na koji su pozvani njegovi učenici i na koji evanđelist poziva i naslovnike svoga evanđelja. Prikazujući u prvoj perikopi (usp. 1,2-8) svoga evanđelja Isusov put kao konkretno ostvarenje puta Božjeg, evanđelist daje od početka svoga djela teološki pristup za dublje razumijevanje Isusovog ministerija. Na tom putu se događa poziv na obraćenje, opraštaju se grijesi i čovjek je uvučen u stvarnost Duha koji je sišao na Isusa.

Dodatne informacije

Težina 74 g
Dimenzije 18 × 12 cm
ISBN

9789532092394

Godina izdavanja

2012.

Broj stranica

80

Nakladnik

Teovizija

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…