Skoči na sadržaj Skoči do podnožja
Akcija!

Ovce

Paolo Curtaz

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 5.31 
Snižena cijena: 8.50 

Knjiga koju bi svaki župnik trebao pokloniti svojim župljanima

Na zalihi

Naručite i osvojite 106 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Knjiga koju bi svaki župnik trebao pokloniti svojim župljanima

Knjiga Ovce posebnu pozornost pridaje suvremenim vremenima velikih promjena. Mnogi ljudi danas ne osjećaju pripadnost, a crkve su nam prazne. Ova knjiga podsjeća nas da ljude trebamo dovesti najprije Kristu, a tada će sami doći i u Crkvu.

Ovo nije priručnik za dobrog župljanina, a još manje za dobrog kršćanina.

Diže mi se kosa na glavi od onih koji razgovore započinju riječima: „Znaš, ja ti nisam dobar kršćanin…“ Bilo bi zanimljivo susresti nekoga tko bi se, napokon, predstavio ovako: „Drago mi je, ja sam dobar kršćanin!“

Svi smo učenici, odnosno težimo biti kršćani, oni koji traže Boga, prosjaci svjetla. Štoviše, prema biblijskoj viziji svi smo bića-u-nastajanju. Svi: čak i svi oni koji oduvijek redovito borave u župi i odrasli su na kruhu i evanđelju. Svi: svećenici, biskupi, redovnici, laici.

Ovo nije ni knjiga visoke teologije, intelektualnih spekulacija o tome kakva bi trebala biti idealna Crkva.

Nije to ni knjiga mogućih rješenja za tvoju župu koja prolazi kroz posebne trenutke tranzicije u ovim fluidnim vremenima.

A nije ovo niti knjiga dobrih želja, pobožnosti i pobožnih poticaja.

Jednostavno sam prikupio i organizirao niz razmišljanja koja proizlaze iz mog svakodnevnog kontakta sa stotinama vjernika, svećenika i laika, koje susrećem na svom, sada već desetogodišnjem hodočašću nade po cijeloj Italiji (koja je zaista dugačka, široka i duboka).

I iz izvanredne, u smislu neuobičajene, situacije u kojoj smo se našli kada je gospon Covid u svega nekoliko tjedana revolucionarno promijenio sve naše navike, čak i one crkvene, i klerikalne, očitujući u ovom povijesnom trenutku stanje naše Crkve u svoj njezinoj ljepoti i dramatičnosti.

Ono što upravo čitaš je pastoralno promišljanje povezano s načinom na koji živimo evanđelje ovdje i sada, u ovom vremenu u koje nas je Gospodin stavio da procvjetamo; glasno razmišljanje među prijateljima i, iznad svega, među braćom i sestrama u vjeri.

Ovaj tekst želi biti snažna knjiga za jake kršćane u krhkim i zbunjujućim vremenima.

Svakako teži biti iskrena knjiga.

Autor

 

Rekli su o knjizi Ovce

„Čitajući Curtazove knjige, postala sam svjesna da nam nedostaju neke temeljne spoznaje da bi vjera u našem životu ‘profunkcionirala’; mogu znati svu teoriju (teologiju), a živjeti kao nevjernik jer nisam iskusila Susret o kojem sve ovisi. Zahvalna sam Curtazu što je iskreno i otvoreno progovorio o svome iskustvu, ali i iskustvima i traganjima onih koje je susretao, kako bi nas potaknuo da se ohrabrimo biti svjedoci; da otvorimo srce za susret s Ocem koji mijenja naš život, a onda vjerujem i živote onih koje nam on stavi na put.“

Gabriela

„Knjiga me se posebno dojmila u svjetlu sinodalnog puta na koji nas je pozvao papa Franjo, puta u kojem je svatko od nas pozvan biti autentičnim Isusovim sljedbenikom i navjestiteljem Radosne vijesti. Paolo Curtaz nam daje snažan poticaj za radikalno življenje naše vjere.“

Anamarija

„Pročitala sam vašu knjigu „Ovce“; oduševile su me! Sad se spremam pročitati „Pastire“. Hvala vam za vašu iskrenost. Hvala što hrabro pokazujete svoju ljubav prema Bogu i čovjeku. Hvala što neumorno ustrajete u prenošenju istine koliko Otac nebeski voli svakog od nas.

Dali ste mi velik poticaj da se i ja nastavim truditi živjeti za Krista. Grazie, Paolo!“

Martina

Dodatne informacije

Težina 291 g
Dimenzije 13.6 × 20.4 cm
ISBN

978-953-367-025-6

Prijevod

Anamarija Lovrić

Godina izdavanja

2022.

Broj stranica

137

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…