Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Košulja od vatre

Heather King

11.95 

Godina dana u društvu svete Male Terezije

Na zalihi

Naručite i osvojite 120 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Godina dana u društvu svete Male Terezije

Autorica u knjizi Košulja od vatre. Godina dana u društvu svete Male Terezije, potpuno iskreno iznosi svoje padove, krivice i loše postupke te način na koji se oslobađa od njih prateći svetu Malu Tereziju godinu dana. Mala Terezija je pripremala teren za našu generaciju. Nitko nije mogao teret psihičke patnje podnijeti bolje od nje. Ona je u svojoj nutrini, na nevidljiv način, u skrovitosti, dopustila pročišćujućem plamu Kristove ljubavi da joj sažeže srce.

Nasljedujući ju koliko god je mogla, otkriva radikalnu vjeru, istinsku ljubav i nevjerojatno plodan život svima nam drage francuske redovnice.

Ako još niste čitali knjige autorice Heather King, mogli biste biti iznenađeni njezinom iskrenošću.

I ohrabruje svakoga od nas da i mi iskreno ispričamo svoju priču

Iz knjige Košulja od vatre

Kada joj je kao malenoj djevojčici sestra Leonija ponudila košaru sa šivaćim priborom, u kojoj su bile vrpce i ukrasi, da si izabere što želi, Terezija je slavno odgovorila: „Biram sve!”

Ne znam kako vi, ali ja sam više od onih osoba koje bi rekle: „Neću ništa”. Ako zatražite „sve”, ispast ćete sebični. Ako zatražite sve, možda dobijete figu. Ako svedete svoje želje na minimum, vrlo su male šanse da će vas netko odbiti ili razočarati. Ako ne želite ništa, neće vas boljeti ako nazadujete ili izgubite nekoga ili nešto. Kao najstarija od šestero djece u obitelji alkoholičara, bila sam u zabludi da ih („njih”, moju obitelj, siromašne, bolesne i patnike, svijet u konačnici) mogu spasiti ako sam dovoljno dobra, dovoljno uspješna, dovoljno lijepa, dovoljno savršena. Ta je zabluda bila duboko ukorijenjena u mojoj duši od prvog dana otkako sam postala svjesna sebe i okoline. Prevalila sam dalek put, ali od rane dobi moja je „strategija” probijanja kroz život bila da bolesno gomilam i robujem.

Moramo željeti sve. Moramo imati hrabrosti otvoriti svoja srca i željeti sve ono što nam Bog ima za dati, imajući na umu da ćemo možda biti razočarani.

Terezija je htjela „sve”, ali njoj je to značilo da želi podnositi svu patnju. Ono što sablažnjava kod Krista jest, da bismo bili u vezi s njime, moramo imati udjela u njegovoj patnji. Istina je da ćemo svi imati udjela u njegovoj patnji, htjeli mi to ili ne, bili je mi svjesni ili ne. Krist nas poziva da imamo udjela u njegovoj patnji svjesno. 

Poziva nas da imamo udjela u njegovoj patnji ne namećući si nepotrebno dodatne križeve nego radosno sudjelujući u pretežito malim, ali bezbrojnim primjerima patnje koje nam nosi svakodnevica. Poziva nas da imamo udjela u njegovoj patnji i da time živimo nov život, novu cjelovitost, novu razinu svijesti.

 

Više o knjizi možete pročitati ovdje.

 

Dodatne informacije

Težina 327 g
Dimenzije 14 × 21 cm
ISBN

978-953-367-021-8

Prijevod

Jelena Prskalo

Godina izdavanja

2022.

Broj stranica

183

Vrsta uveza

Možda će vam se također svidjeti…