Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Nada

Anselm Grün

6.64 

Samo 1 komada na zalihi

Naručite i osvojite 66 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Nada

Autor u knjizi Nada razmatra različite aspekte nade s teološkog stajališta, nadovezujući se na teze nekih filozofa koji ovaj pojam smatraju temeljem čovjekove egzistencije te stvarnim pokretačem cjelokupnog ljudskog djelovanja. U tom se smislu usredotočuje na neka filozofska, književna i posebice teološka tematiziranja nade, svjestan činjenice da je ona kao iskonska kršćanska krepost u današnje doba poprilično zapostavljena.

„Uspravite se i podignite glave, jer je blizu vaše oslobođenje.“ (Lk 21, 28) osnovni je moto kojega se autor držao pišući o nadi; o nadi koja rađa strpljivost, o Bogu nade, blaženom ispunjenju naših nada te o Isusovu uskrsnuću kao temelju naše nade.

O autoru

Anselm Grün je benediktinski redovnik, duhovni učitelj i plodan autor iz Njemačke. Poznat je po svojim djelima o temama poput duhovnosti, osobnog razvoja i pronalaženja značenja u svakodnevnom životu. Grünova djela često kombiniraju kršćanske pouke s uvidima iz psihologije i praksi svjesnosti. Napisao je brojne knjige, uključujući Tvoje ime i Život iz smrti. Grünova djela su privukla široku publiku koja traži duhovno vodstvo i praktičnu mudrost.

Ostali naslovi autora

Dodatne informacije

Težina 177 g
Dimenzije 16.7 × 15.4 cm
ISBN

9789532091663

Prijevod

Benedikta Matošević

Godina izdavanja

2008.

Broj stranica

42

Nakladnik

Teovizija

Vrsta uveza