Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Ak’ odrastem, bit ću katolik

Marko Glogović

10.62 

Na zalihi

Naručite i osvojite 106 bodova!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

Poziv na obraćenje i promjenu srca

Pater Marko u svojoj novoj knjizi Ak’ odrastem, bit ću katolik poziva na obraćenje, na promjenu srca. Možemo ići na Misu, ispovijed, činiti dobra djela… a da istovremeno u nutrini gajimo mržnju, nepraštanje, zamjeranje… Ako želimo baštiniti blagoslov, trebamo se suočiti sa stvarnim stanjem svoga srca i riješiti se tereta koji nosimo!

Moramo žurno obnoviti svoju vjeru! Ne smijemo se bojati, ne smijemo očajavati, ne smijemo sumnjati u Božju pobjedu. (…) Nebo je uz vjerne! Duhovni svijet nas okružuje i pomaže nam!“

(Iz knjige)

Iz knjige Ak’ odrastem, bit ću katolik

Zajednička molitva čini čuda

Mame i žene, izvucite nešto dobro od one nesretne Eve i vlašću koju imate nad muževima, i tatama, i dečkima, i zaručnicima na lijep ih način nagovorite da ustanu iz apatije, da hrabro započnu bitku za svoje i za sebe. Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje. A ona čini čuda, miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost, donosi mnoge životne blagoslove, zdravlje, pobjede nad padovima; poništava magiju, prokletstvo, posljedice hule i bogopsovke, vračanja i gatanja, vraća nadu i pridiže klonule. I još mnogo, mnogo toga. A sve besplatno i snagom bezuvjetne Božje ljubavi.

Kako umire vjera

Upravo zato, zbog dvostrukih kriterija, zbog raznih kompromisa, zbog nedostatka ljubavi i žara, zbog hladnoće i licemjerja naših srdaca polako dolazi do svega onoga rečenoga na početku. Da bi netko izbacio svetohranište i poskidao križni put, da bi netko dopustio da se uvede joga, a s ogromnom klerikalnom mržnjom izbacio karizmatsku obnovu ili neokatekumene, prvo treba prestati autentično ljubiti, a tada, bez ljubavi, umire i vjera.

Plašt pobožnosti

Nije u redu prekrivati se plaštem pobožnosti, a ispod golotinja u nekrozi. Zašto? Zato jer ne možeš baštiniti blagoslov ako gajiš mržnju i neopraštanje, ako zamjeraš, ogovaraš, sukobljavaš se ili svadiš okolo, dok se nisi pomirio, izmirio, dok nisi oprostio/la i pustio/la da Gospodin radi svoje, pa i metodama koje su za tebe bolne ili nerazumljive. Silno je važno suočiti se sa svojim stvarnim željama, nagonima, namjerama i sa stvarnim stanjem svojeg srca te otkrivene nedostatke, mane, pridržaje, bjesove i zavade predati Gospodinu, a ne kamuflirati se pobožno u maske i garderobu »svetosti« dok iznutra sve vrije.

Ostali naslovi

U našoj biblioteci, osim Ak’ odrastem, bit ću katolik Marka Glogovića, možete pronaći i Jao, jao Babilon je pao, Iznad tebe zora sviće, Prolaj(f)kam!!, Samo za stotu ovcu (elektroničko izdanje), Vidljivi Bog i Grešnicima ulaz dopušten.

Dodatne informacije

Težina 200 g
Dimenzije 13 × 20.5 cm
ISBN

978-953-7929-73-2

Godina izdavanja

2019.

Broj stranica

219

Vrsta uveza