Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Tvoja Riječ svjetlo na mojoj stazi

Tomislav Pervan

7.96  (59.97 kn)

Dnevna promišljanja u korizmenom i uskrsnom vremenu

Naručite i osvojite 80 bodova!
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Tvoja Riječ svjetlo na mojoj stazi (Dnevna promišljanja u korizmenom i uskrsnom vremenu)

Knjiga Tvoja Riječ svjetlo na mojoj stazi fra Tomislava Pervana donosi dnevna razmišljanja o Božjoj Riječi u korizmi. Ona nas priprema za proslavu najvažnijeg događaja u povijesti – Isusova Uskrsnuća.

U svemu su svijetu bogovi gore, a čovjek i ljudi dolje, moraju im služiti, u ropskom su odnosu prema bogovima. U židovstvu i kršćanstvu sve je izokrenuto. Naš je Bog dolje, muči se s nama, sve do naših sjedina, a mi smo gore, na njegovim leđima. On nas na sebe prti. To je bit i srž Božjega imena sa Sinaja koje je u punom sjaju zasjalo Izraelcima tek u novome sužanjstvu, egzilu, u Babilonu. Ondje se događa najava i objava Sluge Božjega koji će u punom sjaju zasjati u osobi Isusa Krista. On je utjelovljenje Sluge Božjega, Jaganjca koji odnosi grijeh svijeta.

Iz uvoda

Dvije tisuće godina imamo svjedoke koji nepobitno svjedoče: Da, u tome se Isusu Kristu napokon utjelovio sam Bog, očitovao nam se u ljudskom obličju, uzeo sve naše ljudsko, da bi nam pokazao na što je sve sposoban i do kojih granica ide naš Bog. I za nas nije pravi Bog onaj koji ne silazi svakodnevno u ovaj svijet, koji s nama ne trpi, koji s nama ne supati, noseći naše križeve.

Dodatne informacije

Težina 450 g
Dimenzije 20.5 × 14 cm
ISBN

978-9958-36-091-6

Godina izdavanja

2012.

Broj stranica

375

Nakladnik

Informativni centar MIR Međugorje

Vrsta uveza