Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Put do slobodnog čovjeka u Hrvatskoj i Europi

Tomislav Ivančić

5.57  (41.97 kn)

Samo 1 komada na zalihi

Naručite i osvojite 56 bodova!
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Put do slobodnog čovjeka u Hrvatskoj i Europi

Put do slobodnog čovjeka u Hrvatskoj i Europi knjiga je Tomislava Ivančića o važnosti čovjeka.

Čovjek neizmjerno nadilazi samoga sebe”, kaže filozofija. “Čovječe, ne idi malen ispod zvijezda”, upozorava hrvatski pjesnik A.B. Šimić. “Onima koji vjeruju sve je moguće”, uči nas Isus iz Nazareta. “Duh je onaj koji oživljava, tijelo ne vrijedi ništa”, naglašava Isus. U duhu ovih iskaza sastoji se sadržaj ove knjige. U njoj se iznose snage koje će nam zasigurno pomoći da izronimo iz strahova, ovisnosti, samosažaljenja i besmisla. Te da uđemo u prostore slobode, kreativnosti i novosti života.

Čovjek je važan. Samo od njega može poteći početak boljeg svijeta. On je od Boga primio sve potrebne i vrhunske snage, sposobnosti i milosti, koje je Isus darovao zemlji i svijetu. Zato može postati slobodan. Sloboda je moć činiti dobro, ona čovjeku donosi sposobnost da se odlučuje za humano i moralno-etičko, te u toj oslobođenosti od okova zla, požude, zavođenja i ideološkog lutanja stvara vrhunska djela i preobražava stanje zemlje, mentalitet društva i dostojanstvo samoga sebe.

Autor o knjizi

U Hrvatskoj i Europi živimo u vremenu postmoderne gdje se zabacuje istina, zaobilazi znanstvena otkrića, čovjeka smatra neprijateljem prirode i budućnosti zemlje, svodi ga se na razinu potrošnje, zavodi i veže uz zadovoljstva tijela, odvlači od Boga i prepušta izopačenim zavođenjima svjetskih moćnika. Čovjeka treba izbaviti iz ralja zla, osloboditi od straha, dati mu u ruke istinu o njemu i Bogu, izvući ga iz prijevare i omogućiti mu da stvara bolji svijet u slobodi i povjerenju.

Sadržaj ove knjige ima bezgranične mogućnosti da to ostvari. U uvodnom dijelu orisano je duhovno, intelektualno i antropološko stanje Hrvatske i Europe. U drugom dijelu otkrivaju se čudesni korijeni iz kojih je Europa vrhunski izrasla u vodeće društvo svijeta na svim razinama, da se nakon toga pokazuje pad europskog duha i tragična situacija zbog gubitka tih kreativnih korijena izraslih iz kršćanstva. U trećem dijelu postaje nam jasno gdje je izlaz iz smrtonosne krize u kojoj se nalazi Europa, a s njom i Hrvatska. Potreban je povratak kršćanskim korijenima koji su ne samo zaboravljeni i napušteni, nego i u javnosti prikazani nesimpatičnima te čak i progonjeni.

Čitav sadržaj knjige želi ozdraviti čovjeka i tako osloboditi europsko društvo. Način i metoda na koji to treba učiniti već su više puta upravo u Europi isprobani tijekom njezine povijesti, tako da nije riječ o eksperimentima i ograničenim mišljenjima, nego o sigurnom sredstvu i putu do slobode i dostojanstva čovjeka.

Zahvalan sam svima koji su se trudili oko izlaska ove knjige u javnost. Njima i meni bit će najveća nagrada u činjenici da je ona pomogla Hrvatskoj i Europi da se odluče za slobodu savjesti, dostojanstvo i istinu.

Dodatne informacije

Težina 90 g
Dimenzije 17 × 11 cm
ISBN

978-953-209-300-1

Godina izdavanja

2015.

Broj stranica

102

Nakladnik

Teovizija