Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Preobrazba Crkve za svijet

Tomislav Ivančić

17.25  (129.97 kn)

Naručite i osvojite 173 boda!
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Preobrazba Crkve za svijet

Preobrazba Crkve za svijet knjiga je Tomislava Ivančića o univerzalnosti Kristova spasenja. Dok se umnažaju knjige o ateizmu i iluzornosti vjere u Boga, a pokreti „rođeni“ iz duha Vodenjaka – Aquariusa šire teze da Boga nema, Crkva ima hitnu zadaću pokazati Svijetu da Bog živi, da je njezin Bog Isus povijesna osoba, a ne biće dokučeno mislima. I suvremeni vjernik mora postati svjestan svoje zadaće u preobrazbi društva na kristovskim temeljima. On treba Svijetom razglasiti Radosnu vijest da „Boga ipak ima“, da čovjek i društvo mogu biti humaniji. Tekstovi ove knjige praktički motiviraju za nova djela prema preobrazbi Crkve i društva.

Problem univerzalnosti Kristova spasenja spada među najteža pitanja kršćanske teologije. Teološki je sigurno da Bog hoće da se svi ljudi spase. Istina je to koja se jednako nalazi u Svetom pismu i u dokumentima crkvenog učiteljstva. Krist je, dakle, došao na svijet i donio mogućnost spasenja svakom čovjeku i čitavom čovječanstvu. Ostaje do kraja nerazjašnjiv problem koji su sve putevi kojima Bog taj spas čovjeku stvarno primjenjuje. I ostaje tajna postoji li netko tko se ne će spasiti. Na Crkvi je da spašava ljude unutar Crkve i izvan nje i da naglašava pozitivnost spasa.

Kroz deset poglavlja autor progovara o problematici univerzalnosti Kristova spasenja, jednog od najtežih pitanja kršćanske teologije. Na temelju Svetog pisma i dokumenata crkvenog učiteljstva autor ističe mogućnost spasenja čitavog čovječanstva, ali ističe da i dalje ostaje tajna hoće li se to tako i dogoditi. Detaljno obrađuje pitanja univerzalnosti Kristova spasenja, evangelizacije i daje prikaz vjernika u suvremenoj župi. Sadrži i popis crkvenih dokumenata, bibliografiju i kazalo imena.

Dodatne informacije

Težina 470 g
Dimenzije 21 × 13.7 cm
ISBN

9789532091793

Godina izdavanja

2009.

Broj stranica

338

Nakladnik

Teovizija