Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Marijine biljke

Mario Crvenka

7.30 

Samo 1 komada na zalihi

Naručite i osvojite 73 boda!
Kupi odmah
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Marijine biljke

Najljepše što je Stvoritelj dodijelio ljudskom rodu jest priroda, osobito cvijeće. Stoga nije čudo da su Hrvati, koji su Mariju izabrali za svoju Kraljicu, najljepše i najkorisnije biljke nazivali njezinim imenom. O njih tridesetak piše autor u ovoj knjizi Marijine biljke.

Iz Uvoda

Najljepše što je Stvoritelj podijelio ljudskom rodu jest priroda, čovjekov okoliš, koji, a to bih rado naglasio, trebamo ljubiti i štititi, jer smo mi dio njega, jer se u toj živoj prirodi u svim njezinim ljepotama na najdojmljiviji način očituje Božja širokogrudnost. S čovjekom i njegovim okolišem Bog je ukrasio naš plavi planet.

Stoga i nije čudno što naš narod, koji je na poseban način povezan s okolišem, Marijinim imenom naziva ne samo biljke, nego i životinje i minerale. Nazivajući u ovom slučaju biljke njezinim imenom, žele upozoriti na nju, kao najveći putokaz na našem putu s Kristom prema Ocu. Moja vjera koja nezamislivo spaja nastajanje i svemira i života uvlači me u Krista, pleromu, koja spaja srodnost stvorenja, biološko oblikovanje ljudskoga djelovanja, biokemijske osnove duha i svijesti kao nepregledivu spoznaju u dubini moga biti-stvorenim. Mene ispunjava vjera da sve stvoreno kroči prema Duhu, da se Duh ostvaruje u osobi, u čovjeku, a da je najveća osobnost Krist Isus – univerzalni Krist. U njemu je punina života, sva punina ljubavi očeve. On je pleroma.

Dodatne informacije

Težina 185 g
Dimenzije 20 × 16.5 cm
ISBN

9789532092240

Godina izdavanja

2011.

Broj stranica

59

Nakladnik

Teovizija

Vrsta uveza