Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Iz dana u dan

Zvjezdan Linić

5.97 

Nema na zalihi

Opis

O knjizi Iz dana u dan

Iz dana u dan fra Zvjezdana Linića podsjeća nas da trebamo ljubiti Boga svakodnevno. Kada su papu Ivana XXIII, u početku Drugoga vatikanskog sabora, pitali kako predviđa da će se sve to odvijati, odgovorio je: „Svakog dana molim u drevnoj pjesmi TEBE BOGA HVALIMO: ‘Per singulos dies benedicimus Te – IZ DANA U DAN blagoslivljamo Tebe!’ Tako sam naučio ne pretjecati dana, nego iz dana u dan ufati se u Gospodina.“ Taj je nauk sročila kršćanska ascetika u MUDROST JEDNOGA DANA. Naučavao ju je već Isus u evanđelju, u Matejevoj Besjedi na gori: „Ne budite zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu njegove nevolje“ (Mt 6,34).

Iz predgovora

Taj je evanđeoski nauk na sebi svojstven način proniknula Mala sv. Terezija iz Lisieuxa. Ostavila nam je dragocjenu pjesmu pod naslovom PJESMA JEDNOM DANU – sa šesnaest kitica od kojih svaka završava refrenom SAMO OVAJ DAN, a posljednja izriče Svetičinu najdublju nadu: SLAVIT TAD ĆU NJEGA – U SVOJ VJEČNI DAN. Taj je evanđeoski nauk na sebi svojstven način proniknula Mala sv. Terezija iz Lisieuxa. Ostavila nam je dragocjenu pjesmu pod naslovom PJESMA JEDNOM DANU – sa šesnaest kitica od kojih svaka završava refrenom SAMO OVAJ DAN, a posljednja izriče Svetičinu najdublju nadu: SLAVIT TAD ĆU NJEGA – U SVOJ VJEČNI DAN. Na tom su valu i ova razmišljanja našeg Zvjezdana Linića.

Otkako Hrvatski radio, pod urednikovanjem Viktora Tadića, svakog dana izjutra – od početka 1991. – nudi svojim slušateljima diljem Hrvatske svoju DUHOVNU MISAO, među njegovim duhovnicima slušamo i Zvjezdanove riječi. One su se najprije pojavile u istoimenoj knjizi DUHOVNA MISAO u izdanju ZNANJA, a onda u posebnoj knjižici RIJEČ ZA DOBAR DAN u izdanju TEOVIZIJE.

Tu su bila sabrana njegova razmišljanja u godini 1991. i 1992. Nova knjižica IZ DANA U DAN predstavlja novu rukovet Zvjezdanovih malih poruka u godini 1993. Poruka tih Zvjezdanovih „dobardana“ vrlo je jednostavna, ali poticajna. Svaki je novi dan novi Božji dar. Primili smo Duha Svetoga, u krstu i potvrdi. Duh Sveti u nama „prebiva-stanuje-boravi“ (usp. Rim 8,9-11; 1 Kor 3,16; 2 Tim 1,14). Daje nam mudrosti i umijeća, hrabrosti i postojanosti da svaki novi dan pretvorimo u DAN SPASENJA, za se i za druge. Svaki dan nas Duh Sveti  poziva da budemo umjetnici dobrog dana. Dobar je onaj u koji smo bili dobri – Bogu, ljudima, ali i sebi. To bi rekla Majka Terezija na svoj način, kako često nagovara svoje sestre: „Učinimo DANAS nešto lijepo za Boga“.

 

Dodatne informacije

Težina 118 g
Dimenzije 20 × 11.5 cm
ISBN

9789532093445

Godina izdavanja

2017.

Broj stranica

115

Nakladnik

Teovizija