Skoči na sadržaj Skoči do podnožja

Fra Zvjezdan – trag zahvalnosti

Stjepan Lice

5.97  (44.98 kn)

Samo 1 komada na zalihi

Naručite i osvojite 60 bodova!
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Podijeli:

Opis

O knjizi Fra Zvjezdan – trag zahvalnosti

Ima ljudi koji su u našem životu toliko prisutni, čija se prisutnost toliko podrazumijeva da je posve nezamislivo da bi iz njega zbog bilo čega – pa i zbog svoje smrti – bili odsutni. Sjećam se kada je fra Željko Železnjak, tada provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, u crkvi svetoga Franje na Kaptolu, u subotu 7. prosinca 2013., na kraju mise zornice rekao da je fra Zvjezdan Linić preminuo… Mnogi od nas prisutnih imali smo potrebu zadržati se poslije mise u tišini u tom svetom prostoru u kojega je on tako snažno utkao svoju zauzetost i raspoloživost, svoju blizinu s Bogom i ljudima. Koliko god nam ta vijest nije bila neočekivana, nije zbog toga bila ništa manje neshvatljiva. Zapisi sabrani u ovoj knjižici, Fra Zvjezdan – trag zahvalnosti, jednostavno su i osobno svjedočanstvo o njegovu životu koji traje, iskaz potrebe da se sačuva trag prijateljske i bratske zahvalnosti. Potrebe koju dijelim s tolikima.

Iz knjige

Imam potrebu zabilježiti još neke tragove u duši vezane uz fra Zvjezdana prije nego li ih prekrije nepouzdanost sjećanja, zaborav. Imam potrebe zabilježiti ih, jer sam u te tragove ukorijenjen. Iz njih rastem. Oni su utkani u moj dah.

Mogu se ti tragovi nekima činiti običnim, uzgrednim. Moguće, djelomice, i uznositim. Ali nije mi do toga što će tko reći. Važno mi je bilježiti ih. Sa zahvalnošću. I odgovornošću. Jer i kroz njih progovara fra Zvjezdanov odnos prema ljudima i životu.

Dodatne informacije

Težina 98 g
Dimenzije 20 × 11.5 cm
Godina izdavanja

2016.

Broj stranica

85

Nakladnik

Teovizija