„Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)” 

Neven Drozdek 

O KNJIZI 

KNJIGA ZA DJEČAKE, DJEVOJČICE, MAME, TATE, BAKE, DJEDOVE I SVE OSTALE!

Priča o dječaku Marku kojemu se, nakon što svome anđelu čuvaru zada neobičan izazov, počinju događati nevjerojatne stvari!

Zgode i nezgode dječaka Marka i njegovih prijatelja uobičajene su dogodovštine kroz koje prolaze svi dječaci, no ovdje postoji jedna, izvanredna razlika. O čemu se radi saznajte u knjizi!

Tekst prate ilustracije našeg popularnog ilustratora.

Idealan dar za prvopričesnike! 

NEVEN DROZDEK

Siguran sam da i vi mislite (kao što sam i ja nekada mislio) da su anđeli odjeveni u bijelo. (…) I vjerojatno mislite da njihova bijela odjeća nalikuje nekakvoj haljinici kakvu djevojčice nose na prvoj pričesti, i da u ruci nose neku vrstu harfe. (…) Vjerojatno su anđeli u vašoj mašti bosi. Pa tko još zamišlja anđela u tenisicama ili u čizmama? (…) Joooooj, kako su dosadni ti vaši anđeli! Što bi čovjek s njima? (…)

Halooooo, pa anđeli uopće nisu takvi, što vam je? Opet ste gledali previše crtića!!!

A kako ti to znaš? – već čujem pitanja… Pa kako ne bih znao kad poznajem jednog anđela. I to ne tamo nekog lijevog susjedovog, ili nekog anđela vanzemaljca… Poznajem svog osobnog anđela. Anđela čuvara. (…)

Ulomak iz knjige  

O AUTORU

Kad sam bio dijete, sanjao sam da ću postati astronaut. Nakon što su me spustili na zemlju, poželio sam osvojiti naslov svjetskog prvaka u boksu. Nakon prvog udarca u nos i ta se želja izgubila negdje uz put… Iako sam neprekidno i neograničeno snivao, danas nakon mnogo godina posjedujem samo mnoštvo dosadnih informacija, koje su sve tako daleke od hoda po Marsu ili nastupa u borbi večeri. Ono što je bitno je da dječak koji je sve to snivao i dalje živi i željno upija sadržaje iz tako zanimljiva svijeta koji ga okružuje. A ovaj odrasli to prenosi na papir – plod toga je i ovaj roman koji držite u rukama. Obojica se nadaju da su vam barem malo osvježili dan…

Neven Drozdek  

O ILUSTRATORU

Može li se vidjeti ono što se ne vidi? Izmisliti ili pročitati priču, i ugledati pred sobom vesele, razigrane i sve druge likove i mjesta iz te priče? Može!

Kao dječaka zamišljanje i crtanje takvih likova zabavljalo me je jednako kao igranje s djecom iz susjedstva. Prolazile su godine a ja sam počeo crtati stripove, animirane filmove i ilustracije. Nekoliko se njih nalazi i u ovoj knjizi…

Dario Kukić 

Osnovne informacije

Naslov: Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje?
 
Podnaslov: (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)
 
Autor: Neven Drozdek
 
Nakladnik: Ustanova Kristofori
 
Godina izdanja: 2017. 
 
Jezik: hrvatski
 
Broj stranica: 100
 
Uvez: meki
 
Veličina knjige: 11 x 17,5 cm 

Figulus d.o.o. Franje Gažija 2, 48000 Koprivnica  • OIB: 41294135705 • Tvrtka je upisana u Sudski registar: Trgovački sud u Bjelovaru • MBS 010078106 • Tt-10/521-2 • Osnivački ulog 20.000 kn koji je uplaćen u cijelosti • Josip Lončar, direktor, zastupa društvo samostalno i pojedinačno • žiro račun otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d., Račkoga 6, 10000 Zagreb, HR9823400091110434289, SWIFT COD: PBZGHR2X • Načini plaćanja i dostava

Kontakt (ponedjeljak - petak: 9-15 sati, subota: 9-13 sati): Tel.: 095/206-5421  • e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.