RECENZIJE KNJIGALjubav i poštovanje u obitelji (Roditelji čeznu za poštovanjem, djeca trebaju ljubav)

OTKRIVENA TAJNA USPJEŠNA ODGOJA. OBITELJI SE MIJENJAJU LJUBAVLJU I POŠTOVANJEM!

Autor je potpuno uvjeren da Biblija sadrži tajnu zdrava i sretna obiteljskog života te je svoju djecu odgajao prema biblijskim načelima. U ovoj knjizi navodi primjere iz vlastitog iskustva, kao i iz iskustva svoje supruge i troje djece. Knjiga pogađa bit obiteljskih problema vodi obitelj da postane funkcionalna na način kako je to Bog zamislio. 

KNJIGA DAJE PRAKTIČNE SAVJETE KNJIGA NUDI PRAKTIČNE SAVJETE KAKO:

  • prepoznati ljubav i poštovanje kao temeljne obiteljske potrebe
  • prekinuti obiteljski krug sukobljavanja
  • odgajati na šest biblijskih načina da bismo motivirali svoju djecu
  • disciplinirati dječji prkos i prevladati dječju nezrelost
  • biti zreo, jer je odgoj samo za odrasle
  • raditi timski, ovisno o djetetovu spolu
  • biti roditelj kakva Bog želi, neovisno o djetetovu ponašanju.

ŽELITE DA SE VAŠA OBITELJ PROMIJENI? OVA KNJIGA SADRŽI ONO ŠTO VAM TREBA! 

Svim srcem preporučam ovu knjigu, koja se temelji na iskustvu mojih roditelja i iznosi njihove roditeljske napore i njihovu predanost nama djeci… Kao klinički psiholog često čujem od svojih pacijenata da žele da se njihove obitelji promijene. Oni trebaju znanje, metode i mudrost sadržane u ovoj knjizi. (Jonathan Eggerichs) 
Moj je otac napisao ovu knjigu … da bi poboljšao odnose između roditelja i djece. Mukotrpno se je trudio iznijeti sve svoje i majčine muke, pogreške i nesavršenosti kao roditelja. (David Eggerichs) 
Dok svatko traži formulu za savršenu obitelj … nema savršene obitelji, ali u ovoj knjizi možete pronaći mudrost i metode koje su vam potrebne. (I) ne samo da se u njoj krije mnoštvo mudrih savjeta, već sadrži i priče o pogreškama i propustima mojih roditelja. (Bez brige, ispala sam sasvim dobro.) (Joy Eggerichs) 

DJECA TREBAJU LJUBAV, RODITELJIMA JE POTREBNO POŠTOVANJE! 

Svi smo to doživjeli. Stojimo u redu na blagajni u trgovini i vadimo namirnice iz kolica dok se naše petogodišnje dijete (koje već ima dovoljno godina da bi se znalo ponašati) počinje derati što nije dobilo lizalicu. Da stvar bude gora, baci se na pod, valja se i glasno vrišti da ga svi čuju: „Ne voliš me!“ 
Posramljeni, podižemo dijete i glasno mu šapćemo u uho: „Mladiću, kakvo je to ponašanje? Digni se i prestani s tim. Odmah!“ Naravno, to samo pojača njegovo deranje i do izlaska iz trgovine već smo potpuno postiđeni, poraženi i obeshrabreni – ponovo! 
O čemu se zapravo radi, osim što petogodišnji Buddy nije dobio ono što je htio? Zašto sve tako lako izmakne kontroli?
Ista stvar se ponavlja kada Kelli navrši 16 godina i želi voziti auto, ali joj mama i tata kažu: „Ne večeras, Kelli. Žao nam je.“ Ona nato počne vikati: „Ne mogu vjerovati. Nije vam uopće stalo do mene. Trebam auto! Rekli ste da ću ga moći voziti! Ova me obitelj mrzi!“ 
Te izraze, da nisu nevoljena, da roditeljima nije nimalo stalo do njih i da ih mrze, svaki sin i kći koriste od početka vremena. Naša se djeca rađaju sa sposobnošću manipuliranja roditelja kada što nije po njihovu. Međutim jesu li sve njihove pritužbe samo manipuliranje? Što ako se dijete uistinu osjeća nevoljeno? Nekad je to teško procijeniti. 
No mama i tata u tom se trenutku pitaju zašto njihovo dijete ne može prihvatiti ne kao odgovor. U takvim momentima roditelji se osjećaju zanemareni i omalovaženi. I zašto se to stalno ponavlja? 
Izložit ću vam plan igre za odgajanje djece, bez obzira na njihovu dob. Da biste mogli primijeniti taj plan, morate razumjeti dva osnovna načela, koja vrijede za sve uzraste i životne stadije: 
1) Djeca trebaju ljubav. 
2) Roditelji trebaju poštovanje. (…) 
Iz Uvoda 
Osim ove knjige dr. Emersona Eggerichsa na hrvatski su prevedene još dvije: „Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju, njemu treba poštovanje” te knjiga „Majke i sinovi – i što poštovanje ima s njima”.
 

Osnovne informacije

Naslov: Ljubav i poštovanje u obitelji
 
Podnaslov: Roditelji čeznu za poštovanjem, djeca trebaju ljubav
 
Autor: dr. Emerson Eggerichs
 
Nakladnik: Figulus
 
Godina izdanja: 2018.
 
Jezik: hrvatski
 
Prijevod s engleskog jezika: Josip Sinjeri
 
Broj stranica: 268
 
Uvez: meki
 
Veličina knjige: 15 x 23 cm 

Figulus d.o.o. Franje Gažija 2, 48000 Koprivnica  • OIB: 41294135705 • Tvrtka je upisana u Sudski registar: Trgovački sud u Bjelovaru • MBS 010078106 • Tt-10/521-2 • Osnivački ulog 20.000 kn koji je uplaćen u cijelosti • Josip Lončar, direktor, zastupa društvo samostalno i pojedinačno • žiro račun otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d., Račkoga 6, 10000 Zagreb, HR9823400091110434289, SWIFT COD: PBZGHR2X • Načini plaćanja i dostava

Kontakt (ponedjeljak - petak: 9-15 sati, subota: 9-13 sati): Tel.: 095/206-5421  • e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.