Hit knjige

U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti

Ova knjiga neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U kratkom je vremenu postala svjetski hit, a samo u Poljskoj je do sada prodano 80 000 komada. Za knjigu kršćanskoga sadržaja to je nevjerojatna brojka.

Najveća je vrijednost ovog djela to što čitatelja uvodi u svijet razmatranja na vrlo jednostavan način – u molitvu koja je nužna da se produbi vjersko uvjerenje, da se potakne obraćenje srca i ojača volja da se slijedi Krista (v. KKC 2705-2708; KKC 2655, 2688). Ona to postiže svojom koncepcijom. Ako čitatelj svakodnevno, s pažnjom čita i razmatra njezine kratke tekstove, mora primijetiti sva tri navedena ploda razmatranja.

Knjiga je u formatu molitvenika i može stati u malo veći džep, i u svaku žensku torbicu. Prevedena je u oba roda, tj. u jednoj se verziji Isus obraća ženskoj a u drugoj muškoj osobi.

Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju/njemu treba poštovanje

Uspješnica „New York Timesa” prodana u više od 1 600 000 primjeraka!

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna. Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba. Autor daje odgovore i biblijske naputke za ključna pitanja: Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

Knjiga je izvanredan poklon mladencima na vjenčanju i možete ju nabaviti i u izdanju s tvrdim koricama, koje su primjerenije za takav poklon. Milijuni supružnika koji su pročitali tu svjetsku uspješnicu, ustvrdili su da bi im brak bio u mnogočemu bolji da su je pročitali odmah na početku braka.

Knjiga je toliko oduševila jednoga zagrebačkog župnika da ju je naručio za svaku obitelj u svojoj župi.

Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu

„Zahvaljujem na ovom nastojanju da, što bližim rječnikom, pomogne ljudima upoznati Euharistiju, zavoljeti ju i živjeti taj divni Dar neba na ovoj Zemlji.“

Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski

Zašto ova knjiga?

Sveta Misa je sakrament otkupljenja. Kad god slavimo otajstva muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista, u nama se vrši djelo otkupljenja (LG 3). Krist nam je na Veliki četvrtak ostavio sredstvo (Euharistiju), po kojem možemo u njegovoj muci, smrti i uskrsnuću uvijek iznova sudjelovati djelatno i plodonosno (sv. Ivan Pavao II., Enciklika o Euharistiji, 11 i 12).

Otkupljenje nam je svima potrebno jer smo svi ponekad zarobljeni vlastitom sebičnošću i egocentričnošću, ponekad dopuštamo da nas zarobi vlastita požuda i grijeh, kojih se sami ne možemo osloboditi. Ponekad nas zarobe teške i neizlječive bolesti, ponekad neiscijeljene duševne boli, ponekad postajemo robovi nesmotreno izgovorenih riječi. Ponekad drugi manipuliraju nama osjećajima krivnje. Ponekad smo robovi različitih strahova, vlastite ogorčenosti, razočaranja, samosažaljenja, osjećaja manje vrijednosti… Iskrenim pokajanjem u sakramentu Ispovijedi uvijek iznova primamo oproštenje, no otkupljenje iz zarobljenosti, oslobođenje srca i novu narav primamo po Svetoj Misi.

Josip Lončar, autor

Padre Pio – čovjek nade

Jedna od najčitanijih knjiga o mnogima omiljenom svecu našeg vremena! Knjiga pruža vjeran opis izvanredne osobe, a čita se poput dobrog romana.

Padre Pio iz Pietrelcine (1887.-1968.) bio je kapucin i mistik čiji je život obilježen čudesima, a sam je govorio da jedino želi biti siromašni fratar koji moli. Svetim je proglašen 16. lipnja 2002. godine.

U ovoj intimnoj biografiji otkrit ćete plodove molitve ovog poniznog kapucina, i Izvor njegove velike nade.

Isus govori Faustini i tebi

„Neka ti ova knjiga pomogne iskusiti neshvatljivu ljubav koju Isus ima prema tebi i tvojim bližnjima!“

Autorica

Iz dana u dan u knjizi učimo:

  • kako su čudesne dubine Isusove beskonačne i neizmjerne ljubavi prema nama
  • kako razlučiti Božju volju za svoj život
  • kako je čistilište stvarno, važno i blagoslov
  • načine iscjeljenja naših obitelji po otajstvu Božjeg milosrđa
  • kako koristiti krunicu Božjeg milosrđa za sve svoje materijalne i duhovne potrebe uključujući obraćenje grešnika, ublažavanje Božjeg gnjeva, tješenje umirućih i pronalaženje utjehe usred patnje…

Tri koraka do prave ljubavi

Ljubavne su veze baš komplicirane, zar ne? A uopće ne bi trebale biti. U knjizi Tri koraka do prave ljubavi licencirana stručna savjetnica Debra Fileta ohrabruje samce da ne otpišu izlaske i hodanje. Umjesto toga predlaže novi pristup vezama i hodanju potičući čitatelje da ulaze u veze na način koji je psihološki ispravan, emocionalno zdrav i ukorijenjen u vjeri.

Debra povlači paralelu sa svojim životom, sa životnim pričama klijenata koji joj svakodnevno dolaze na savjetovanje u njezino savjetovalište, nudi praktičan pristup za ostvarenje zdrave veze i, ono najvažnije, otkriva kako postati emocionalno zdrava osoba.

Ova će knjiga iz korijena promijeniti vaš život i vezu. Najbolje je da se sami u to uvjerite. Bilo da ste solo, u vezi ili već zaručeni, ne čekajte više ni trena da ju uzmete u ruke. Vaš će vam ljubavni život na tome biti neizmjerno zahvalan.

Moje ime je Sotona

U ovome nemirnom stoljeću u tijeku je neviđena bitka između Boga i Sotone. Vrhovni poglavar Crkve neprestano upozorava vjernike na napade Zloga! „Otac laži“ uspio se probiti u današnje društvo upravo zahvaljujući uvriježenome stavu da je đavao srednjovjekovna izmišljotina. Zbog toga uvjerenja Zli danas zavodi sve više duša i njegova moć i utjecaj dosežu neviđenu razinu.

Dakle, postoji li Sotona?

Autor knjige istražuje činjenice, razgovara sa svjedocima, bilježi iskustva brojnih svećenika za koja javnost dosad nije čula, uspio je dobiti pristup tajnim arhivima u kojima se nalaze neobjavljene bilješke najvećih egzorcista na svijetu.

Fabio Marchese Ragona nalazi se na ovom istraživačkom putovanju samo na nekoliko koraka od Pakla kako bi, uz pomoć vodećih stručnjaka, otkrio istinu o jednoj od najstarijih praksi u povijesti, egzorcizmu.

Sve do posljednjeg susreta, oči u oči sa Sotonom…

0